Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 mars 2020 18:30
Del på Facebook
Folkehelseinstituttet (FHI) er et norsk statlig forvaltningsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet og ligger i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Folkehelseinstituttet (FHI) er et norsk statlig forvaltningsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet og ligger i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen har 86 personer i Norge fått påvist koronavirus. Torsdag har Folkehelseinstituttet fått rapportert at ytterligere 30 personer har testet positivt.

Ingen av dem som er smittet, er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokalt helsevesen.

Fremdeles kan alle tilfellene knyttes til utbrudd i utlandet, de fleste til utbruddet i Nord-Italia, mens to er knyttet til Iran, ett til Hongkong og ett til Kina. Helsemyndighetene forbereder seg imidlertid på at smittespredningen kan gå over i en ny fase, hvor de ikke klarer å knytte alle smittede til kjente utbruddsområder.

– Smittevernrådene er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Det er Vestland fylke som ifølge Folkehelseinstituttets oversikt har flest smittetilfeller, med 22, etterfulgt av Viken med 21 og Oslo med 18.

I løpet av torsdag har det kommet meldinger om at personer som er bosatt på steder hvor det tidligere ikke har blitt påvist smitte, har fått påvist viruset. Dette gjelder blant annet i Fredrikstad og Sandnes.

Forsvaret har også bekreftet at en person tilhørende kavalerieskadronen ved Skjold leir i Troms er smittet av koronaviruset.

Utvikling i antall koronasmittede per døgn


(Grafikk: KSU.NO)

Utvikling i totalt antall koronasmittede i Norge 


(Grafikk: KSU.NO)

Fakta om virusspredningen i Norge

  • 05. mar: Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at totalt 86 personer har fått påvist koronaviruset. Ingen av dem er alvorlig syke.
  • 04. mar: FHI opplyser at totalt 56 personer i Norge har fått påvist koronaviruset.
  • 03. mar: FHI opplyser at totalt 33 personer i Norge har fått påvist koronaviruset.
  • 02. mar: FHI opplyser at totalt 25 personer i Norge har testet positivt på koronaviruset.
  • 01. mar: FHI opplyser at totalt 19 personer i Norge er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet.
  • 29. feb: FHI opplyser at totalt 15 personer i Norge er smittet av koronaviruset. OUS bekrefter at tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet.
  • 28. feb: OUS bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende er ansatt ved øyeavdelingen.
  • 27. feb: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia.
  • 26. feb: FHI bekrefter at ytterligere tre personer har fått påvist koronaviruset. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.
  • 25. feb: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og holdes i hjemmekarantene.
  • 24. feb: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse