fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 mars 2020 07:59
Oslo International School på Bekkestua. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo International School på Bekkestua. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elever ved minst seks skoler rundt om i landet er bekreftet smittet av koronaviruset. Flere elever og lærere ved skolene er bedt om å holde seg hjemme.

To elever i Stavanger og to elever i Bærum er smittet, mens en elev er smittet i Viken og Telemark og i Levanger i Trøndelag.

Vedkommende i Levanger er elev ved en videregående skole. Elever og lærere i klassen har fått beskjed om å holde seg hjemme, melder Trønder-Avisa.

I Bærum har en ungdomsskoleelev fått påvist koronasmitte, opplyser kommunen fredag. Elever på trinnet til vedkommende er bedt om å holde seg hjemme.

Foreløpig er det ikke aktuelt å stenge kommunens skoler.

Torsdag ble det kjent at en elev ved den private barneskolen Oslo International School på Bekkestua er smittet. Skolen holder stengt fredag.

Det antas at begge elevene er smittet av et familiemedlem, opplyser kommunen.

En smittet i Vestfold og Telemark

I Vestfold og Telemark er en elev ved en videregående skole i fylket smittet. Fylkeskommunen vil ikke si hvor eleven kommer fra eller hvilken skole vedkommende går på, ifølge Tønsbergs Blad.

– Vi følger retningslinjene vi får fra Folkehelseinstituttet og forholder oss til dem. Hovedprioriteten er å unngå risiko for spredning. Eleven er sammen med familien satt i karantene, sier kommunikasjonsleder Harald Haave.

Det er uklart om andre elever på trinnet er bedt om å holde seg hjemme.

To smittet i Stavanger

I Stavanger er en barneskoleelev og en elev ved en videregående skole smittet. Elever på samme trinn som de smittede er bedt om å holde seg hjemme og unngå kontakt med andre.

På spørsmål fra NTB om det har vært vurdert å holde de to Stavanger-skolene stengt fredag, opplyser kommunen at helsesjefen har fortløpende dialog med nasjonale myndigheter og følger anvisninger derfra. De viser videre til en pressekonferanse fredag morgen for mer informasjon.

Helsesjef Marit Anda i Stavanger skriver på kommunens hjemmeside at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skoler i kommunen.

– Vi utfører smittesporing ved den aktuelle skolen, slik vi gjør alle steder der smitte dukker opp. I et klasserom er mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter å regne som nærkontakt, skriver hun.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Børre Rønningen 15 minutter siden Sp/Ap regjeringa, Høgre og SV, sviktar «vanlige folk»
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 3 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte