Annonse
Annonse
Olje- og energiminister Tina Bru (H) vil legge fram en stortingsmelding om vindkraft. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Olje- og energiminister Tina Bru (H) vil legge fram en stortingsmelding om vindkraft. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen vil legge fram en stortingsmelding om vindkraft. Stortingsmeldingen vil trolig bli lagt fram før sommeren.

– Engasjementet knyttet til vindkraft er stort, og det er viktige spørsmål som nå har behov for avklaringer. Fremtidig utvikling av vindkraft på land trenger et forutsigbart rammeverk og bedre lokal og regional forankring. Derfor vil vi legge fram en stortingsmelding om saken, sier olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

Etter det NTB forstår vil meldingen trolig bli lagt fram for Stortinget før sommeren.

Stans i konsesjonsbehandling

Det har det siste året vært stans i behandlingen av nye vindkraftkonsesjoner i Norges vassdrags- og energidirektorat fordi myndighetene har jobbet med å avklare hvor man kan bygge vindkraft.

I pressemeldingen skriver Olje- og energidepartementet at regjeringen vil sørge for at hensynet til beboere i nærområdet og til berørte næringsinteresser blir godt ivaretatt, og at de nå går gjennom konsesjonsbehandlingen med mål om å forbedre og se på innstramminger av dagens praksis.

– Meldingen skal se grundig på hele konsesjonssystemet for vindkraft. Jeg vil i arbeidet med meldingen lytte til organisasjoner, vindkraftbransjen, lokale og regionale myndigheter og andre. Jeg vil lære av erfaringer med dagens konsesjonsordning og innhente forslag til endringer, sier Bru.

Nyheten om stortingsmeldingen skulle egentlig ha blitt offentliggjort av olje- og energiministeren på et innspillsmøte om vindkraft onsdag, men møtet ble avlyst som følge av rådene fra helsemyndighetene knyttet til koronasmitte.

Lokal tilslutning

Fremskrittspartiets energipolitiske talsperson Terje Halleland forventer at lokal tilslutning fra berørte innbyggere skal være en forutsetning for at det kan bli gitt nye konsesjoner.

– Dette bør komme tydelig fram i stortingsmeldingen, sier Halleland til NTB, og fortsetter:

– I tillegg må meldingen legge opp til tøffere krav når det gjelder garantier for opprydning for at det skal gis konsesjon.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte