Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 mars 2020 10:07
Vindturbiner på Smøla i Møre og Romsdal. Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Vindturbiner på Smøla i Møre og Romsdal. Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen Motvind gir ikke opp kampen mot de omstridte vindmøllene på Vardafjellet i Sandnes. Nå går de rettens vei.

Det er en langvarig strid om vindkraftanlegget på Vardafjellet som nå dras for domstolen.

Motvind krever at konsesjonsvedtaket og senere vedtak om detaljplaner knyttet til byggingen av Vardafjell Vindpark kjennes ugyldig. En 67 sider lang stevning ble innlevert fredag, der både utbygger og Olje- og energidepartementet er saksøkt.

Toppet seg

Striden om vindkraftverket har rast i flere år og toppet seg i fjor høst. Da klaget Sandnes kommune på konsesjonsvedtaket og hevdet at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldloven.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) sa den gang til NTB at utbyggingen ikke skjer i henhold til den konsesjonen som ble gitt i 2014. Blant annet vil de planlagte turbinene bli langt høyere og mer støyende, og det er gjort en rekke endringer i miljø-, transport- og arbeidsplanen (MTA).

Likevel fortsatte anleggsarbeidet, noe som fikk blant andre KS til å reagere kraftig i oktober i fjor og kreve at oljeministeren satte foten ned og stanse arbeidet til klagen var behandlet.

Departementer har imidlertid avvist å behandle saken.

– Uriktig grunnlag

Motvind, som representeres av advokat John Christian Elden, vil derfor prøve saken for domstolen. De viser til at det gjennom prosessen har kommet fra bevis på at konsekvensene av utbyggingen er langt mer skadelig for berørte naboer enn det konsesjonen bygger på.

– Søksmålet, og grunnlaget for kravet om ugyldighet, bygger derfor på at med den kunnskapen man har i dag, så er konsesjonen bygget på uriktig grunnlag og således ugyldig, heter det i stevningen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte