fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
01 juli 2020 19:30
ALLE PÅ VEIEN: En ny undersøkelse viser at det blir en formidabel økning av norske bilturister på norske veier i år. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
ALLE PÅ VEIEN: En ny undersøkelse viser at det blir en formidabel økning av norske bilturister på norske veier i år. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

En undersøkelse gjort av Statens vegvesen viser at svært mange nordmenn skal på bil- eller motorsykkelferie i Norge i år.

74 prosent svarte at de planlegger dette, i 2015 var tilsvarende tall 28 prosent. Det kommer også fram at halvparten normalt ikke pleier å dra på bilferie.

– Det blir atskillig flere norske trafikanter på veien enn det vi har sett tidligere. Det skal bli interessant å se hvordan det utspiller seg i sommer, sier Guro Ranes, direktør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen i en pressemelding.

Av dem som skal på tur, har 68 prosent svart at de er mest opptatt av utsikt, mens 48 prosent svart at de er opptatt av sikkerhet.

– Mange skal kjøre langt. Vær opplagt, bytt sjåfør ofte, og ta tiden du trenger. Så er det de tre hovedtingene vi alltid nevner: Husk bilbelte, hold fartsgrensene og kjør rusfritt, så blir veien mer sikker både for deg selv og andre, sier Ranes.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte