Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
05 juli 2020 19:30
Del på Facebook
ÅPNET IGJEN: Volkswagens bilfabrikker var stengt en periode grunnet koronapandemien. Foto: Swen Pfoertner / Reuters
ÅPNET IGJEN: Volkswagens bilfabrikker var stengt en periode grunnet koronapandemien. Foto: Swen Pfoertner / Reuters

Møller Mobility Group, Norges største bilselskap, frykter at ettervirkningene av korona-nedstengningen kan bli brutale.

Møller Mobility Group la nylig fram sin tertialrapport, som gjelder for årets fire første måneder. Her anslår de et kraftig fall i bilmarkedet i 2020.

Selskapet tror fortsatt at halvparten av alle nye personbiler vil være elektriske, men forventer at «totalmarkedet blir redusert med 20 til 30 prosent, til et sted mellom 100.000 til 120.000 personbiler og 25.000 til 30.000 varebiler».

De senere årene har personbilsektoren ligget på rundt 150.000 nye biler per år, og forventningene lå i samme landskap for 2020, før koronapandemien traff. Møller Mobility Group har, i tillegg til Norge, operasjoner i Sverige og på Baltikum.

Mørke utsikter

– Utsiktene for norsk, svensk og baltisk økonomi er svært negative for 2020, med fortsatt høy arbeidsledighet og forventet nedgang i bruttonasjonalprodukt i samtlige markeder, og stor usikkerhet knyttet til potensielle nye runder med strenge smitteverntiltak, skriver selskapet.

De forventer omtrent samme nedgang i Sverige som i Norge, mens de tror markedsreduksjonen i Baltikum kan bli på opptil 40 prosent.

Gjennom årets fem første måneder er Volkswagen det største merket i personbilsektoren her til lands, foran Audi. For Volkswagens del er 6175 leverte biler en tilbakegang på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, mens Audi har hatt en vekst på 120 prosent. Audis framgang kan spores tilbake til en enkelt modell, elbilen e-tron.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse