fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
05 juli 2020 19:30
ÅPNET IGJEN: Volkswagens bilfabrikker var stengt en periode grunnet koronapandemien. Foto: Swen Pfoertner / Reuters
ÅPNET IGJEN: Volkswagens bilfabrikker var stengt en periode grunnet koronapandemien. Foto: Swen Pfoertner / Reuters

Møller Mobility Group, Norges største bilselskap, frykter at ettervirkningene av korona-nedstengningen kan bli brutale.

Møller Mobility Group la nylig fram sin tertialrapport, som gjelder for årets fire første måneder. Her anslår de et kraftig fall i bilmarkedet i 2020.

Selskapet tror fortsatt at halvparten av alle nye personbiler vil være elektriske, men forventer at «totalmarkedet blir redusert med 20 til 30 prosent, til et sted mellom 100.000 til 120.000 personbiler og 25.000 til 30.000 varebiler».

De senere årene har personbilsektoren ligget på rundt 150.000 nye biler per år, og forventningene lå i samme landskap for 2020, før koronapandemien traff. Møller Mobility Group har, i tillegg til Norge, operasjoner i Sverige og på Baltikum.

Mørke utsikter

– Utsiktene for norsk, svensk og baltisk økonomi er svært negative for 2020, med fortsatt høy arbeidsledighet og forventet nedgang i bruttonasjonalprodukt i samtlige markeder, og stor usikkerhet knyttet til potensielle nye runder med strenge smitteverntiltak, skriver selskapet.

De forventer omtrent samme nedgang i Sverige som i Norge, mens de tror markedsreduksjonen i Baltikum kan bli på opptil 40 prosent.

Gjennom årets fem første måneder er Volkswagen det største merket i personbilsektoren her til lands, foran Audi. For Volkswagens del er 6175 leverte biler en tilbakegang på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, mens Audi har hatt en vekst på 120 prosent. Audis framgang kan spores tilbake til en enkelt modell, elbilen e-tron.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte