Annonse
Annonse
SELGER LUKSUS: Daglig leder i Bentley Oslo, Christian Gottschalk, står i selskapets nye lokaler på Billingstad. Totalt er de seks ansatte, og anlegget er på 1400 kvadratmeter. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
SELGER LUKSUS: Daglig leder i Bentley Oslo, Christian Gottschalk, står i selskapets nye lokaler på Billingstad. Totalt er de seks ansatte, og anlegget er på 1400 kvadratmeter. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

I fjor fylte bilmerket Bentley 100 år, og i år fikk de sin første butikk i Norge.

En ny bilbutikk i Asker sikter seg inn på det øvre sjiktet av personbilmarkedet. Dette er den første butikken i Norge som er en offisiell importør og forhandler av det klassiske luksusmerket Bentley.

Selskapet som står bak, Bentley Oslo, ble etablert i starten av 2019 og har delt lokaler med Range Rover-forhandleren Motorpool, før et helt eget nybygg nettopp ble åpnet.

– Vi er veldig fornøyd med bygget. Her har vi alt samlet på ett sted: salg av nye og brukte biler og service. Også naboene liker huset, og det er jo ekstra hyggelig, sa Christian Gottschalk, daglig leder i Bentley Oslo, under åpningen av anlegget.

I år regner de med å selge totalt 60 biler. Drøyt halvparten vil være nye, resten er bruktbiler.

Ny Bentayga

Under åpningen viste Bentely Oslo også fram en oppdatert versjon av SUV-en Bentley Bentayga. Bilen har et nytt infotainment-system og ny design på hekken. Ladehybridversjonen av Bentayga står for 80 prosent av merkets nybilsalg i Norge så langt i år. Bilen har en startpris på mer enn to millioner kroner.

Bentley Oslos målet neste år er å selge 100 biler totalt, men da er de, ifølge Gottschalk, avhengig av mer enn Bentley. Selskapet jobber med å få inn et annet merke som også er eid av Volkswagen, nemlig Lamborghini. Forhandlingene var i gang i vinter, men så kom koronanedstengningen, og alt ble satt på vent.

– Det kommer et merke til, kanskje Lamborghini, men det kan også bli et annet. Klarer vi 100 biler, blir dette god butikk, sa Gottschalk.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte