Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
26 desember 2021 19:30
Del på Facebook
UTVIKLING: Euro NCAP tester bilmodeller flere ganger gjennom deres livsløp. Zoe startet med toppscore, nå er samme bil helt på bunn. Foto: Euro NCAP
UTVIKLING: Euro NCAP tester bilmodeller flere ganger gjennom deres livsløp. Zoe startet med toppscore, nå er samme bil helt på bunn. Foto: Euro NCAP

I den siste kollisjonstesten fra Euro NCAP får både Renault Zoe og Dacia Spring elendige resultater.

– Ikke bare mangler bilene det meste av aktivt sikkerhetsutstyr, passasjerbeskyttelsen er også verre enn det vi har sett i noe kjøretøy på mange år. Det er kynisk å tilby kundene rimelige miljøvennlige biler der prisen er høyere risiko for skade hvis det skjer en ulykke, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP, i en pressemelding.

Dacia er Renaults «billigmerke», og Spring er en elbil som foreløpig ikke er lansert i Norge.

– Da Zoe var ny i 2013, ble den testet og fikk da toppscore, fem stjerner. At samme bil – i tillegg oppgradert – får null stjerner åtte år senere, viser blant annet at testkriteriene har endret seg mye og blitt svært mye strengere. Det er også en kjensgjerning at bilkonstruksjon også har utviklet seg på åtte til ni år, sier Roger Andersen, PR- og markedsdirektør hos den norske importøren.

Flere tester

Testprotokollen til Euro NCAP krever at enkelte avanserte førerassistansesystemer (AEB) skal være standard fra laveste utstyrsnivå, noe Zoe Life ikke har. Og det er den dårligst oppnådde poengsummen fra de fire hovedkategoriene bilene testes i, som blir totalpoengsummen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den laveste utstyrsvarianten, som er testet, har vært solgt i Norge, riktignok i et svært lavt antall. Men de aller fleste modeller etter 2019 som er solgt, er utstyrt med AEB.

Euro NCAP tester ofte bilmodeller flere ganger i løpet av livssyklusen deres, slik at biler som har vært på markedet en stund, blir prøvd mot nyere biler og oppgraderte krav.

Andersen legger til at det per dags dato ikke er planer om å lansere Dacia Spring-modellen som ble testet av Euro NCAP, i Norge.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte