Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
29 desember 2021 19:30
Del på Facebook
RØYK: Selv om stadig flere kjøper elbil i Norge, er utslippsfrie biler en klar minoritet i landets bilpark. Foto: Erik Johansen / NTB
RØYK: Selv om stadig flere kjøper elbil i Norge, er utslippsfrie biler en klar minoritet i landets bilpark. Foto: Erik Johansen / NTB

64 prosent av alle personbilene som ble registrert til og med 15. desember i år, er elbiler. Dette er en økning fra i fjor, da 53 prosent av alle førstegangsregistrerte personbiler var elektriske.

Likevel er det langt igjen til en utslippsfri bilpark i Norge.

Elbilandelen av den totale personbilparken i Norge er i dag 15,6 prosent. Av en bilpark på 2.890.591 personbiler utgjør det 451.831 utslippsfrie biler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan kanskje virke som det går sakte å bytte til nullutslipp i biltrafikken, men det er ikke noen overraskelse at bestanden er som den er. Dette er bare et resultat av en normal utskiftningstakt på bilparken. Vi har en stor bilpark, og bensin- og dieselbiler lever i minst 16–17 år før de blir skrotet, sier avdelingsdirektør Espen Andersson i Statens vegvesen i en pressemelding.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte