Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Tema
NTB
16 desember 2023 19:30
Del på Facebook
GODT OG BLANDET: Elbilnyhetene i 2024 går fra det som kan bli markedets billigste modell, via en rekke mellomstore biler, til stasjonsvogner og store premiumbiler. Foto: Produsentene / NTB
GODT OG BLANDET: Elbilnyhetene i 2024 går fra det som kan bli markedets billigste modell, via en rekke mellomstore biler, til stasjonsvogner og store premiumbiler. Foto: Produsentene / NTB

Mange av de mestselgende og etablerte bilmerkene i Norge kommer med nye modeller i 2024 – som fort kan utfordre dagens bestselgere.

De etablerte merkene kommer med en rekke nyheter i 2024. Dette er biler som skal ta opp kampen mot Tesla og de kinesiske produsentene. En rekke av modellene treffer godt under momsgrensen på 500.000 kroner. I tillegg lanseres flere premiumbiler fra merker som historisk sett har hatt et godt tak på sitt marked.

Annonse
Annonse

Alfa Romeo

Alfa Romeo kommer med sin aller første elbil i løpet av 2024. Ifølge Stian Gihle, kommunikasjonssjef hos den norske importøren, blir den på størrelse med Peugeot E-2008, men mer sportslig og med en annen motor.

Audi

– Vi gleder oss stort til lanseringen av Q6 e-tron mot slutten av første kvartal 2024. Dette er den første bilen fra Audi på PPE-plattformen, utviklet for elbiler i premiumsegmentet sammen med Porsche, sier Christine Eiken Winther, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

Q6 e-tron er en SUV som plasserer seg mellom Q4 og Q8. Senere, i løpet av sommeren, kommer A6 e-tron basert på samme plattform.

BMW

BMW kommer med to nye modeller, basert på biler som allerede er på markedet. BMW iX2 lanseres i mars og er en mer sporty-utseende variant av iX1. Det betyr en kompakt-SUV med en rekkevidde på mellom 41 og 45 mil. iX2 skal koste fra 520.000 kroner.

Senere på våren kommer stasjonsvognutgaven av i5.

Citroën

Franskmennene kommer med det som blir en av de billigste elbilene, ë-C3, som ifølge den norske importøren skal koste ned mot 200.000 kroner.

I tillegg skal ë-C3 Aircross være en «prisgunstig utfordrer i C-segmentet,» som vil si en kompaktbil.

Fiat

Fiat 600e er en halv meter lenger enn 500e, og skal ha en rekkevidde på drøyt 40 mil.

Ford

Ford har en rekke nyheter på gang. Den digre pickupen F-150 Lightning blir levert til norske kunder i første halvår 2024. Til sommeren kommer Explorer, som deler plattform med blant annet Volkswagen ID. 4

Mot slutten av året skal Ford komme med en sportslig crossover, i tillegg til en helt ny elektrisk versjon av Puma og flerbruksbilen E-Tourneo Courier.

Kia

Kia har nettopp lansert den store SUV-en EV9.

– Vi kommer med EV3, som er en kompakt utgave av EV9, neste år, sier Christian Lagaard, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

De tekniske dataene er ennå ikke kjent.

Mini

Min har flere modeller på gang. Til sommeren kommer både Countryman og Cooper, dette er henholdsvis en kompakt-SUV og en småbil. Cooper kommer i to varianter, med en rekkevidde på 30 eller 40 mil og en ladefart på 75 eller 95 kilowatt.

Den nye Countryman er 13 centimeter lengre enn utgaven den erstatter, og blir tilgjengelig både med to- og firehjulstrekk. Rekkevidden er 46 eller 43 mil, ladefarten 130 kilowatt.

Mot slutten av året kommer Aceman, en «crossover» som måler 405 centimeter og plasserer seg mellom Cooper og Countryman. De tekniske dataene er ikke kjent ennå.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Opel

Opel skal lansere Astra med elektrisk drivlinje både som femdørs og stasjonsvogn. Startprisen skal være under 400.000 kroner for begge utgaver.

I tillegg kommer det en ny Crossland, en kompakt-SUV, som ifølge importøren skal «utfordre prisbildet for biler i denne klassen».

Peugeot

Det blir et travelt lanseringsår for Peugeot. Stian Gihle, PR- og informasjonssjef, ramser opp:

– E-308, E-308 SW, E-408, E-3008 og E-5008.

Det betyr en kompaktbil, en mellomstor familiebil og to SUV-er. Flere av modellene bygges på en ny plattform som skal gi rekkevidde inntil 70 mil.

Polestar

Her er det ventet to nye modeller i 2024.

– Polestar 3 settes i produksjon i første kvartal, og leveringer starter i andre kvartal 2024, sier Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i Polestar. I tillegg bekrefter hun at Polestar 4 kommer i løpet av året.

Polestar 3 er en stor SUV laget på samme plattform som Volvo EX90. Den skal ha en startpris rett i overkant av 800.000 kroner og en rekkevidde på 61 mil. Polestar kaller 4 «en nytolkning av SUV-kupeen». Bilen er 484 centimeter lang med en antatt rekkevidde på 56 mil.

Porsche

Macan blir Porsches andre elbilmodell når den kommer i løpet av 2024, bekrefter kommunikasjonssjef Maren Helgestuen. Den er basert på samme plattform som Audi Q6 e-tron.

Renault

– Scenic E-Tech electric lanseres til våren, sier Roger Andersen, PR- og markedsdirektør hos den norske importøren.

Det er en familiebil som er 446 centimeter lang, med inntil 62 mils rekkevidde. Det er i tillegg ventet at Renault 5 dukker opp i løpet av 2024. 5 E-Tech electric skal ha premiere i slutten av februar og er en moderne variant av småbilen som kom på 1970-tallet.

Skoda

Skoda skal lansere fire nye elbilmodeller de nærmeste årene.

– Først ute er Elroq med verdenspremiere høsten 2024, sier importørens kommunikasjonssjef Christine Eiken Winther.

Bilen er en kompakt-SUV, og de tekniske dataene vil bli offentliggjort senere.

Toyota

Toyotas andre elbilmodell kommer i første halvdel av 2024. Det er en kompakt-SUV som skal ha to batterialternativer og valg mellom to- eller firehjulstrekk.

Volvo

De aller første eksemplarene av Volvo EX30 har nettopp ankommet Norge, og kundeleveringene starter tidlig i 2024. Bilen er en liten SUV på 4,2 meter, med pris fra 312.000 til 442.000 kroner. Den kommer med både to- eller firehjulstrekk og rekkevidde fra 34 til 48 mil. Senere vil det også komme en stor SUV som skal ta over etter XC90.

– Vi forventer at de første EX90-bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2024, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

EX90 vil har sju seter, en rekkevidde på rundt 60 mil og koste rundt én million kroner.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse