Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
22 oktober 2019 13:00
Del på Facebook
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Under kjøkkenplanlegging er det noen feller det er lett å gå i. Mange har for eksempel slitt med skapdører som ikke lar seg åpne ordentlig, fordi de kommer i konflikt med andre deler av rommet. For kort eller lang arbeidsbenk er også en gjenganger. Her er fem tommelfingerregler:

1) Avlastningsflater rett ved både kjøleskap/fryser, stekeovn, komfyr og oppvaskmaskin er viktig. 2) Oppvaskmaskinen bør plasseres slik at den med åpen dør ikke blokkerer for folk som skal stå ved arbeidsbenken. 3) Arbeidsområdet mellom komfyr og oppvaskbenk bør være minimum 80 cm, men helst ikke over 140 cm 4) Beregn plass til kildesortering av avfall. 5) Avstandene innad i «arbeidstriangelet» – mellom kjøleskap, komfyr og oppvaskkum – bør ikke bli for store.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse