fbpx
Annonse
Annonse
Oljeraffineriet GOSP 2 i Saudi-Arabia. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oljeraffineriet GOSP 2 i Saudi-Arabia. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Prisen på nordsjøolje spratt rett til værs etter uttalelser fra USAs president Donald Trump som gir håp om at oljepriskrigen kan ta slutt.

Trump skriver på Twitter at han har snakket med kronprins Mohammed bin Salman, som har snakket med Russlands president Vladimir Putin, om å få slutt på oljestriden mellom Saudi-Arabia og Russland.

– Jeg forventer og håper at de vil kutte ned [produksjonen] med rundt 10 millioner fat og kanskje mye mer. Hvis det skjer, så vil det være flott for olje- og gassindustrien, skriver Trump.

Saudi-Arabia er verdens største eksportør av olje og har den siste tiden kunngjort flere planer om kraftig eksportøkning. Siste kunngjøring mandag gikk ut på at oljeeksporten skal økes med 600.000 fat per dag, til rekordhøye 10,6 millioner fat daglig, fra og med mai.

Landet gikk til priskrig etter at Russland nektet å bli med på produksjonskutt, noe Opec-landene mener er nødvendig for å motvirke synkende etterspørsel som følge av koronapandemien.

Prishopp

Mandag falt prisen på nordsjøolje til 22,58 dollar fatet, det laveste siden 2003, men siden har det gått oppover.

Torsdagens prisoppgang var på rundt 20 prosent. På det meste var oljeprisen over 34 dollar etter Trumps uttalelser, men siden falt den litt igjen. Ved 18.30-tiden torsdag kveld kostet et fat nordsjøolje 30,19 dollar.

Putin avviser

Vladimir Putins kontor benektet senere torsdag ettermiddag at den russiske presidenten har snakket med Saudi-Arabias kronprins, slik Trump hevdet før oljeprisen skjøt til værs.

– Nei, det har ikke vært noen samtale, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov til det russiske nyhetsbyrået Interfax. Han legger til at det så langt ikke heller er planer om slike samtaler.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte