Annonse
Annonse
Fra venstre: Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund, ordfører Hanne-Berit Brekken i Aure og ordfører Svein Roksvåg på Smøla.
Fra venstre: Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund, ordfører Hanne-Berit Brekken i Aure og ordfører Svein Roksvåg på Smøla.

I formannskapet i Kristiansund den 21. januar 2020 ble det gjort følgende vedtak:

Bystyret nedsetter et utvalg bestående av ordfører pluss 6 medlemmer. Utvalget får i mandat å skissere framdrift i spørsmålet om framtidig regiontilhørighet for Kristiansund kommune

Utvalget får fullmakt til å sondere felles prosess med nabokommunene og også foreslå hvordan er grundig utredning av spørsmål om regiontilhørighet best kan ivaretas.

Utvalget legger fram sitt resultat for formannskap og bystyret når utvalget finner det formålstjenlig.

– Utvalget i Kristiansund hadde sitt første møte 25. februar, rett før koronakrisen inntraff. I dette møtet ble det framdriften diskutert, og særlig samarbeidet med de to andre kommunene som har likelydende vedtak. Koronaen har også fått betydning for framdriften i denne saken, men jeg har i løpet av koronaperioden hatt møte, og flere samtaler med ordførerne Hanne-Berit Brekken i Aure og Svein Roksvåg i Smøla. Jeg orienterte mitt utvalg den 26. mai 2020 om at vi tar vårt neste møte i vårt utvalg i uke 24. Vi har også et mål om å samle utvalgene i de tre kommunene før sommeren, sier ordfører Kjell Neergaard til KSU.NO

Om videre overordnet fremdrift sier ordføreren at man har oversikt over hvilke utredninger man har og at det derfor er behov for en vurdering om hva som kan gjenbrukes, hvilke som må oppdateres og hvilke nye utredninger som trengs.

– Videre må vi diskutere og avtale med Aure og Smøla om hva vi kan gjøre felles, og hva som vi må gjøre på egen kjøl. Vi må samtidig reise en tur både til Trøndelag for å informere om våre prosesser og for å kartlegge interesse, og til departementet i Oslo for å blant annet få avklart de formelle prosessene. Vi vurderer også en work-shop sammen med de andre tre kommunene på sensommeren.  Dette, og andre forhold rundt prosessen vil vi nå diskutere i vår arbeidsgruppe og med de andre kommunene i de neste ukene, avslutter ordfører Kjell Neergaard.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte