Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 juni 2020 22:18
Del på Facebook
Her avgjør Harry Maguire kampen mot Norwich. Foto: Catherine Ivill/Pool via AP / NTB scanpix
Her avgjør Harry Maguire kampen mot Norwich. Foto: Catherine Ivill/Pool via AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United måtte ha ekstraomganger for å beseire et hardt kjempende Norwich-lag 2–1 i kvartfinalen i FA-cupen. Harry Maguire ble matchvinner.

United-kapteinen var våkent framme da Norwich-spillerne nølte i eget felt tre minutter før full tid i annen ekstraomgang. Scoringen skilte lagene og medførte at United slapp unna en nervepirrende straffesparkkonkurranse.

– Jeg er alltid fornøyd når jeg bidrar, særlig med et så viktig resultat på tampen av kampen. Jeg er litt skuffet over bare å ha scoret tre mål (i United), men det er noe jeg jobber med og håper å forbedre fra nå og til sesongen er over, sa matchvinneren til BBC.

– Å vinne FA-cupen ville betydd alt. Jeg kom til denne klubben for å vinne trofeer, dette er en flott turnering, og forhåpentligvis spiller vi bedre i semifinalen, tilføyde han.

Ole Gunnar Solskjær lot flesteparten av sine stjerner hvile fra start, men kunne likevel juble for avansement og semifinalebillett.

Odion Ighalo fikk sjansen i United-angrepet og scoret det første målet for Solskjærs mannskap. Den tidligere Lyn-spissen fant nettmaskene seks minutter ut i annen omgang.

Todd Cantwell utlignet for Norwich og sørget for forlenget spilletid.

Med tapet er FA-cupeventyret over for Norwich og Alexander Tettey.

Hvilte stjernene

United-manager Solskjær gjorde åtte endringer på laget som overbeviste med 3–0-seier over Sheffield United onsdag. Hvile fra start fikk blant annet tremålsscorer Anthony Martial, Marcus Rashford og Paul Pogba.

Det ga utslag på banen. United hadde riktignok ballen svært mye de første 45 minuttene, men skapte forsvinnende lite. I stedet var det Norwich som kom til to store sjanser, men to gode forsvarsinngripener av Luke Shaw og Harry Maguire forhindret baklengs.

Etter pause framsto gjestene langt friskere, og med bedre treff på avslutningen ville Bruno Fernandes ordnet ledelse da han fikk sjansen etter bare to minutters spill. Mål ble det i stedet fem minutter deretter.

Et innlegg fra Shaw fikk Odion Ighalo stå alene foran mål, og den tidligere Lyn-spissen lot seg ikke be to ganger. Fra kloss hold satte han enkelt inn 1–0.

United har lånt Ighalo fra kinesisk fotball siden i januar, og nylig ble avtalen forlenget ut den utsatte Premier League-sesongen. Det angrer neppe manager Solskjær på.

Cantwell-drømmetreff

Ighalo-scoringen så en stund ut til å skille lagene, men kvarteret før full tid utlignet Todd Cantwell for hjemmelaget med et hardt og velplassert skudd fra distanse. United-keeper Sergio Romero måtte se det strålende langskuddet passere seg.

Kort tid i forveien hadde Norwich vært nær utligning, men ved det tilfellet forhindret Ben Godfrey scoring for sitt eget lag. Midtstopperen rotet seg inn på streken og stanset en ball som tilsynelatende hadde retning mot mål.

Rett før full tid ble Norwich redusert til ti mann da Tim Klose holdt igjen målscorer Ighalo. Dommer Jonathan Moss mente United-spissen ble fratatt en klar målsjanse og trakk resolutt opp det røde kortet.

Det påfølgende frisparket endte i muren. Dermed gikk kampen til ekstraomganger. Der trodde nok Harry Maguire at han hadde sendt United i ledelsen, men Norwich-keeper Krul avverget headingen på hjørnesparket fra Bruno Fernandes med et tigersprang.

Så avgjorde Maguire kampen.

De øvrige kvartfinalene i FA-cupen spilles søndag: Sheffield United – Arsenal, Leicester – Chelsea, Newcastle – Manchester City.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse