Annonse
Annonse
Anleggsmaskiner på plass på Haramfjellet til tross for protester mot det planlagte vindkraftverket på Haramsøy. Til høyre er to fra politiet utplassert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Anleggsmaskiner på plass på Haramfjellet til tross for protester mot det planlagte vindkraftverket på Haramsøy. Til høyre er to fra politiet utplassert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Akkurat nå sprenges Haramsfjellet i stykker av Stangeland, på oppdrag fra Zephyr. Dette er moralsk forkastelig, og strider i tillegg mot norske lover og internasjonalt avtaleverk. Hvordan kan det allikevel skje? Har norske myndigheter virkelig lov til å la sin tolkning av Energiloven trumfe alle andre lover? Det skriver arrangørene bak en av helgens to vindkraftaksjoner på Sunnmøre, «Fugleskriket på Haramsfjellet», i en pressemelding.

– Vi nekter å akseptere at det skal være slik. For å vise vår respekt for naturen, arrangerer vi en kunstnerisk og kunnskapsbasert vandring i Haramsfjellet søndag 5. juli. Den som ønsker det, kan også våke over fjellet natt til mandag 6. juli, sier arrangøren. 

Om arrangementet

Arrangementet starter søndag den 5.  juli klokken 12:00 og avsluttes mandag 6. juli klokken 10:00. 

Oppmøte på Ulla, Haramsøya søndag kl. 12:00 hvoretter man går opp til Haramsfjellet der anleggsmaskinene står og hvor turbinene er planlagt oppført.

– Etter å ha vandret sammen i det unike landskapet, har vi en felles samling med appeller og flere kunstneriske innslag mellom kl. 14:00 og kl. 15:30 på Haramsfjellet. Statsminister Erna Solberg, som gjentatte ganger i år har oppfordret nordmenn til å oppsøke naturen, er spesielt invitert. Arrangementet er åpent for alle. Journalister og fotografer oppfordres til å dekke begivenheten slik at hele landet, og gjerne også utlandet, får innsyn i den uretten som blir begått – akkurat nå, sier Christina Fjeldavli, en av tre personer som har tatt initiativ til denne aksjonen.

På fjellet vil du møte både naturen, kunstnere og fuglekunnskap. Send melding til Christina Fjeldavli via Messenger om du ønsker å bidra kunstnerisk, eller med en appell. Arrangementet er tverrpolitisk.

Det er personene Karin Augusta Nogva, Erik Larsen og Christina Fjeldavli som har tatt initiativ til denne aksjonen mot etableringen av vindindustrianlegget på Haramsfjellet. 

Foreløpig program
  • Fuglevokteren og hennes flokk (Karin Augusta Nogva og flere andre kunstnere) 
  • Dikt av Dag Máhtenjárga 
  • Appell, dikt og familievennlige naturnærværsøvelser ved Erik Larsen 
  • Appell ved Morten Walloe Tvedt
  • Appell og dikt ved Christina Fjeldavli 
  • Musikalske innslag ved Jørgen Åkre
  • Appell ved Nina Elisabeth Bøe
  • Kunstnerisk innslag ved Judith Bech

Les mer om Haramsfjellet vindkraftverk hos Motvind Norge eller hos NVE hvor konsesjonssaken er dokumentert.  Les også Facebooksiden til NEI TIL VINDKRAFTVERK PÅ HARAMSØYA!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte