Annonse
Annonse
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Unngå ansikt til ansikt og prioriter sitteplasser, oppfordrer Helsedirektoratet i den nye nasjonale veilederen for smittevern på kollektivtransport.

I den nye veilederen Helsedirektoratet la fram torsdag, er det laget graderte smitteverntiltak, lik trafikklysmodellen som er innført i andre smitteveiledere, skriver Bergens Tidende.

På gult nivå, der myndighetene har bestemt at smittesituasjonen er i dag, skal det legges til rette for at passasjerer sitter og står spredt.

Det anbefales en meters avstand mellom passasjerer, men i veilederen heter det at «de andre beskrevne tiltakene vil også bidra til å redusere smitterisikoen, og derfor kan anbefalt avstand mellom passasjerer på offentlig kommunikasjon justeres noe i forhold til den generelle anbefalingen».

I den nye nasjonale veilederen er det blant annet lagt inn en presisering av at kontakt ansikt til ansikt bør unngås. Det rådes også til at sitteplasser bør prioriteres fremfor ståplasser. Det skal også legges til rette for mindre trengsel på holdeplasser og venteområder.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte