fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2020 16:16
Ada Hegerberg håper å rekke mesterligasluttspillet som spilles i perioden fra 21. til 30. august. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ada Hegerberg håper å rekke mesterligasluttspillet som spilles i perioden fra 21. til 30. august. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Da Ada Hegerberg røk korsbåndet i januar trodde hun sesongen var over. Nå håper hun i det lengste å rekke det utsatte mesterligasluttspillet sent i august.

– Jeg vet ikke om jeg rekker det, det er det kjipe svaret. Det er viktig å ha en ambisjon og et mål om å se seg selv tilbake på banen, men det er fortsatt umulig å si. Man må høre på hodet og kneet, sier Hegerberg i et intervju med Aftonbladet.

På en trening med sitt franske lag Lyon sent i januar skadet Hegerberg høyrekneet, og måtte i februar opereres for korsbåndsskaden sin.

Det betydde minst et halvår på sidelinjen, og sesongen som kunne avsluttes med mesterligafinale i mai så ut til å være tapt for gullballvinneren fra 2018.

Men etter at koronaviruset satte en stopper for fotballen verden over og mesterligasluttspillet ble utsatt til slutten av august, drøyt seks måneder etter operasjonen i februar, kan det være at Hegerberg kan hjelpe Lyon til nok et mesterligatrofé.

I fjorårets finale mot Barcelona ble Hegerberg kampens store spiller, da hun med sitt hattrick bidro til 4-1-seier i finalen.

Forhåpningsfull trener

I intervjuet med Aftonbladet forteller Hegerberg at hun har fått best mulig hjelp med rehabiliteringen av kneet sitt. Sammen med kjæresten Thomas Rogne dro hun til og med på en korsbåndskonferanse i Kitzbühel for å få best mulig kompetanse på kneskaden.

Rehabiliteringen har gitt positive utslag og i juni var Lyon-trener Jean-Luc Vasseur forhåpningsfull med tanke på et Hegerberg-comeback i mesterligaen, der resten av sluttspillet avgjøres i Bilbao og San Sebastian i perioden 21. til 30. august.

– Hun kan løpe og er i rute. Samtidig må man være forsiktig og følge opptreningsplanen, for det er en alvorlig skade. Men vi er optimistiske, sa Vasseur da.

I Lyons kvartfinale 22. juni møter laget Bayern München. Kommer Hegerbergs lag seg forbi det hinderet og videre fra semifinalen, venter en finale 30. august på Martin Ødegaards hjemmebane i San Sebastian.

I åttedelsfinalen vant Lyon hele 11-0 mot Fortuna Hjørring over to kamper, men koronaviruset satte en stopper for kvartfinalene, som egentlig skulle spilles i mars og april.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte