Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
10 august 2020 10:47
Del på Facebook
Oskar Siira Sivertsen (16) deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn. Foto: Lønne Studio
Oskar Siira Sivertsen (16) deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn. Foto: Lønne Studio
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oskar Siira Sivertsen (16) deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn. Spillerne som er plukket ut til å delta på leiren er blant landets beste i alderen 14–16 år.

Etter en tøff vår med mye egentrening får Kristiansund-talentet endelig spilt i regi av Landslagsskolen.

– Det er kult å endelig få deltatt på leiren, sier Oskar Siira Sivertsen.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt frafall i fotballen ettersom COVID-19 la mange begrensninger på treningsmuligheten. Men Kristiansund-spiller Oskar Siira Sivertsen har klart å holde ferdighetene vedlike gjennom våren og sommeren.

– Jeg har vært flink til å trene alternativt i koronaperioden. Jeg har fokusert mye på trening alene eller med noen få kompiser. Jeg har jobbet mye med teknikk, styrke og kondisjon, sier Sivertsen.

Nå er han klar for å vise seg fra sin beste side under talentleiren i Porsgrunn.

– Det er utrolig stort å få delta på Equinor talentleir. Her får jeg trent med mange andre gode spillere, kjent på nivået blant de beste i landet og ikke minst utvikle meg enda mer som fotballspiller, sier han.

Godt å få gjennomført leiren

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens Helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne få frem fremtidens landslagsspillere. Mange av de spillerne som deltar på Equinor talentleir vil være aktuelle for U-landslagsspill utover høsten.

− På Equinor talentleir ser vi at spillerne vokser ved at de får trene sammen med de beste i sin aldersgruppe. De blir også veiledet av noen av de mest kompetente trenerne som fotball-Norge kan tilby. Oskar har virkelig bitt godt fra seg på leiren. Det er ingen tvil om at han har holdt formen ved like i koronaperioden, og det er slike forbilder vi ønsker å støtte slik at de kan ta steget videre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt 150 av de mest lovende fotballtalentene i Norge: G15 og G16-landslaget, to skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på G15 og G16, og to tropper med spillere fra G14. Det har blitt lagt ned et enormt stort arbeid de siste årene for å utvikle unge fotballspillere i Norge, og dette har også gitt gode resultater på de internasjonale rankingene. Arbeidet med å utvikle talentfulle fotballspillere skal forsterkes enda mer slik at vi også i fremtiden kan ha slagkraftige landslag.

− Arbeidet med å utvikle fotballspillere er en langsiktig prosess, og vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Vi har over tid sett at modellen vår med Landslagsskolen gir gode resultater, og flere av de som nå er etablerte toppspillere har vært innom vår modell. Dette inspirerer oss til å fortsette med talentutvikling, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Fakta om Equinor talentleir for gutter 2020:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 8.–12. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse