Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 september 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 15. september

122 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 12.276 koronasmittede personer i Norge, viser foreløpige tall. Det er en økning på 122 tilfeller siste døgn.

Til sammen er økningen de to siste dagene på 197 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Grønt lys for omstridt lovforslag

Det britiske Underhuset har med 340 mot 263 stemmer gitt foreløpig grønt lys for et omstridt lovforslag som strider mot brexitavtalen landet har inngått med EU. Den foreløpige godkjenningen betyr at Underhuset går videre med fire dager med kritisk gjennomgang av teksten i løpet av denne og neste uke. Etter det blir lovforslaget endelig vedtatt eller nedstemt.

Statsminister Boris Johnsons regjering innrømmer at lovforslaget krenker folkeretten, men kaller det en forsikring i tilfelle Storbritannia går ut av EU uten en avtale. EU og fem tidligere britiske statsministre kritiserer lovforslaget.

Ulykke om bord på norsk fartøy

En person er fløyet med redningshelikopter til Hammerfest sykehus etter en ulykke om bord på et norsk fartøy øst for Måsøy i Måsøy kommune i Finnmark.

– Det har vært en ulykke om bord. Det var såpass alvorlig at han måtte fraktes til sykehus, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

100.000 nye Amazon-jobber

Handelsgiganten Amazon utvider staben med ytterligere 100.000 nye fulltids- og deltidsstillinger i USA og Canada som følge av økningen i netthandel under koronapandemien.

Amazon leide inn rundt 175.000 midlertidig ansatte i de første månedene av pandemien for å kunne ta unna den uventede etterspørselen som netthandelen medførte. I mai kunngjorde selskapet at 70 prosent av de midlertidig ansatte får fast ansettelse.

Massegrav i Panama

En ny massegrav er avdekket i Ngabe Bugle-regionen i Panama etter at en leder for en sekt som mistenkes for å kobles til massegraven, ble pågrepet i forrige måned. Det opplyser statsadvokat Azael Tugri, som legger til at det foreløpig ikke er mulig å fastslå kjønn eller antall døde.

Saken settes ikke i sammenheng med sekten Guds nye lys, som politiet mener sto bak en massegrav som ble funnet et annet sted i samme region i januar i år. Der ble levningene etter en gravid kvinne og seks barn ble funnet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 19 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse