Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
29 september 2020 19:32
Rådmann Arne Ingebrigtsen. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Rådmann Arne Ingebrigtsen. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et positivt korona-tilfelle i en annen kommune i Møre og Romsdal medfører større smittesporing i Kristiansund.

Vedkommende har vært i Kristiansund i helgen, og besøkt flere av byens utesteder, opplyser Kristiansund kommune.

– Vi står i en utfordrende situasjon med økt smitte de siste dagene, og Kristiansund kommune er gått opp til gul beredskap, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Kommunen har utvidet testkapasiteten for å kunne teste opp til fem prosent av befolkningen i løpet av en uke. Også smittesporingskapasiteten er økt betydelig. Videre har kommunen utvidet åpningstiden for Koronatelefonen. Nummeret er 71 57 37 00.  Ny åpningstid for koronatelefonen er fra klokken 09.00 til 22.00. Vi oppfordrer innbyggerne til å bestille testing på c19.no som er døgnåpen.

Personen som har testet positivt i en annen kommune, ankom Kristiansund lørdag 26. september.

Vedkommende har vært innom flere utesteder og kommuneoverlegen ber om at alle som har vært på «Sushi Bar» i Storgata i tidsrommet 13.30 og 14.30 lørdag 26. september, om å ta kontakt med koronatelefonen for individuell veiledning. Det samme gjelder for folk som har vært innom «Bar å sånn» i tidsrommet 17.00 til 18.00 samme kveld.

Kommuneoverlegen ber videre om at alle som har vært på «Dråper by Jullum6» lørdag kveld etter klokken 21.00 om å gå direkte i karantene. Vi ber også om at disse tar kontakt med koronatelefonen så raskt som mulig.

De som har spist frokost på Scandic Kristiansund søndag 27. september bes være ekstra oppmerksomme på feber og symptomer på luftveisinfeksjon. Dersom noen av frokostgjestene denne dagen kjenner på symptomer, skal de ta kontakt med koronatelefonen.

– Målet er å begrense smitten, og vi har satt inn store ressurser på å smittespore og håndtere økt press på prøvetaking og veiledning, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Det er etter flere positive korona-tilfeller den siste tiden gjort følgende vedtak etter Smittevernlovens § 4.1d. Det vedtas umiddelbart besøksstans på sykehjem, i første omgang ut uken, til vi har fått mer oversikt over situasjonen. FHI har støttet dette vedtaket. Dette gjelder følgende institusjoner: Storhaugen Helsehus, Barmanhaugen 2. etasje, Kringsjå Sykehjem, Bergan Sykehjem og Frei Sykehjem.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle innbyggere til å holde seg hjemme ved de minste symptomer, følge smittevernregler, holde avstand og ha god håndhygiene. 

Planlagte arrangementer kan inntil videre gå som normalt innenfor nåværende smittevernregler. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 45 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 15 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 21 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte