fbpx
Annonse
Annonse
Næringsminister Iselin Nybø (V) sier at Hurtigruten har operert helt i ytterkant av regelverket. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Næringsminister Iselin Nybø (V) sier at Hurtigruten har operert helt i ytterkant av regelverket. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Næringsminister Islein Nybø (V) mener Hurtigrutens cruisevirksomhet har seilt i grenseland av lovverket og varsler at hun vil se på lovverket.

Nybø møtte fagforeningen torsdag for å diskutere hvordan Hurtigruten opererer.

Hurtigruten bruker utenlandsk arbeidskraft på cruisebåtene sine. For å kunne gjøre dette må de være innom minst to utenlandsk havner, noe de har løst ved å stoppe i noen minutter ved en havn i noen minutter på turen fra Hamburg til Norge, ifølge NRK.

Regjeringen er av Senterpartiet blitt beskyldt for å ha gått sammen med Hurtigruten om å lure systemet. Nybø understreker at de ikke har prøvd å lure systemet, men at hun ser at det har vært en praktisering som har ligget helt i grensen av regelverket.

– Vi har jo en forskrift som sier at båtene skal ha anløp i to utenlandske havner. Samtidig ser vi nå på om det er behov for å klargjøre hva anløp i to havner betyr, sier Nybø NRK.

Fagforeningene var optimistiske etter møtet.

– Vi har forhåpninger til at det nå skal komme en regelendring, eller i hvert fall en presisering av regelverket, som gjør at aktørene her ikke så enkelt kan sno seg rundt bestemmelsene vi har, sier første nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte