Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 oktober 2020 05:45
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 23. oktober

En mer ordnet presidentdebatt

Den andre og siste debatten mellom president Donald Trump og Demokratenes kandidat Joe Biden er over, og det var en mer sivilisert debatt enn deres første møte.

Trump fikk mest taletid i nattens debatt, viser en oversikt fra CNN. Han talte i 41 prosent av tiden, mens Biden kom til ordet i 37,5 prosent av tiden. Trump var i store deler av debatten mer kontrollert enn i den første debatten, og han skrøt også av ordstyrer Kristen Welker fra NBC News.

270 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 17.233 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 270 meldte tilfeller siste døgn. Det er 78 flere enn dagen før og 86 flere enn til samme tid forrige uke.

Dermed nærmer vi oss nivået fra mars. Da hadde Norge på det meste mellom 200 og 300 daglige smittetilfeller, med en topp 24. mars med 313 smittetilfeller.

18 nye koronatilfeller ved NHH i Bergen

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte. Bergen kommune opplyste torsdag om 18 nye tilfeller siste døgn. Tolv av disse er studenter ved NHH. Dagen før ble seks NHH-studenter konstatert smittet.

Høyskolen hadde et større utbrudd etter studiestart i slutten av august, totalt er 172 studenter smittet siden den gang.

Flere vil ha Vedum enn Støre som statsminister

Flere vil ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som statsminister enn Ap-leder Jonas Gahr Støre, viser en meningsmåling i Dagbladet. 47 prosent av de spurte svarte Vedum, mens kun 43 prosent mener Støre bør bli statsminister.

På partimålingen får Senterpartiet 17,8 prosent. Ap faller 2,9 prosentpoeng til 19,5 prosent. Det er det dårligste resultatet for Ap i en Ipsos-måling noensinne. Høyre er største parti med 22,3 prosent oppslutning.

Svak åpning av Hovland i California

Viktor Hovland ligger på en delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i Thousand Oaks i California. Han brukte 71 slag for å fullføre runden og ligger dermed 1 under par i turneringen så langt.

Det ble bogey på hull sju, åtte og ti for nordmann, mens fire birdie rettet noe på inntrykket på dag en.

14 jihadister drept i droneangrep i Syria

Det amerikanske forsvaret sier det utførte droneangrepet som ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) drepte 14 jihadister nordvest i Syria.

Målet for angrepet var et møte mellom militante islamister torsdag i landsbyen Jakara nær grensen til Tyrkia. Fem utlendinger og seks ledere er blant de drepte, ifølge eksilgruppen.

Russiske hackere anklages for angrep mot lokale myndigheter i USA

Amerikanske myndigheter sier russiske hackere har angrepet nettverket til flere delstater og lokale myndigheter i USA og stjålet data fra minst to servere.

Advarselen kommer mindre enn to uker før valget og forsterker frykten for at stemmegivningen skal bli manipulert og at det skapes usikkerhet om valgresultatet.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte