Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 november 2020 12:41
Del på Facebook
Partileder i Frp Siv Jensen ankommer statsministeren kontor til forhandlinger om statsbudsjettet søndag formiddag., Foto: Johan Falnes / NTB
Partileder i Frp Siv Jensen ankommer statsministeren kontor til forhandlinger om statsbudsjettet søndag formiddag., Foto: Johan Falnes / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp og regjeringspartiene møttes søndag til en ny budsjettrunde, denne gang på partiledernivå.

Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen satt selv i førersetet i elbilen da hun ankom til Statsministerens kontor kort tid før klokka 11 søndag.

– Målet er å virkelighetsorientere regjeringen, få de til å skjønne at de må strekke seg for at vi skal komme i mål, sa hun til pressen som hadde møtt opp utenfor.

En drøy time senere kom hun ut igjen. En vanskelig situasjon, oppsummerte hun.

– Vi har gått igjennom de problemstillingene som er mellom oss. Vi kjenner hverandres posisjoner, men vi er altså ikke enige, sa Jensen til TV 2s reporter på stedet.

– Det er fortsatt betydelig avstand mellom partiene, sa hun.

De tre andre partilederne uttalte seg ikke til pressen søndag.

Løftet til partiledernivå

Budsjettforhandlingene er nå løftet til partiledernivå etter at finanspolitikerne på Stortinget ikke klarte å bli enige innen fristen de hadde satt for seg selv.

– Budsjettforhandlinger er alltid krevende. Jeg har vært i mange budsjettforhandlinger i mitt liv. Og det handler om å få de gjennomslagene som skal til, sa Jensen til NTB på vei inn til søndagens møte.

– Du må huske på at Fremskrittspartiet gikk ut av regjering fordi vi ikke fikk nok gjennomslag. Nå har regjeringen anledning til å vise oss at de kommer oss i møte, fortsatte hun.

– Hva er det du skal få til som Sylvi Listhaug ikke fikk til?

– Nå får vi se. Nå går jeg inn med ambisjon om å prøve å få til en løsning, så får vi se.

På overtid

Budsjettforhandlingene har pågått siden 9. november. Men den første uka gikk med til å bli enige om en ny koronakrisepakke på 22,1 milliarder kroner for kommuner og bedrifter.

Nå fortsetter samtalene på overtid. De tre regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF hadde i utgangspunktet frist til lørdag klokken 10 med å legge inn sine merknader og tall i finansinnstillingen, en frist som altså ble brutt.

Partiene har endelig frist til å avgi finansinnstillingen fredag 27. november, mens finansdebatten i Stortinget holdes 3. desember.

Beslutningen om å løfte samtalene til øverste nivå ble tatt lørdag ettermiddag.

Konfliktsaker

Overfor NTB trekker Jensen fram kvoteflyktninger, avgifter på grensehandelsutsatte varer, pensjon, asfaltering, sikring av rasutsatte veier og riving av bomstasjoner som viktige saker partiet ønsker å få gjennomslag for.

Men i flere av spørsmålene stiller Frp krav som det vil være svært smertefullt for regjeringspartiene å innfri, kanskje spesielt for KrF.

I diskusjonene om kvoteflyktninger har regjeringspartiene vist til regjeringsplattformen fra Granavolden. De legger opp til å ta imot 3.000 kvoteflyktninger neste år, mens Frps utgangspunkt er null.

Samtidig har Frp foreslått å spare 11,4 milliarder kroner i budsjettet ved å kutte bistanden fra 1 til 0,7 prosent av brutto nasjonalinntekt (BNI).

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse