Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 desember 2020 13:54
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær kan feire jul med et glis etter flere gode resultater den siste tiden. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Ole Gunnar Solskjær kan feire jul med et glis etter flere gode resultater den siste tiden. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere tøffe kamper venter formsterke Manchester United og Ole Gunnar Solskjær i romjula. For Mikel Arteta kan tre kamper på en uke bli hans siste i Arsenal.

Kamper på åtte av ni dager fra og med 2. juledag står på programmet i det Premier League nærmer seg halvspilt. Med få dagers hvile i et hektisk juleprogram er det mye som står på spill i den engelske toppdivisjonen.

Solskjærs United er formlaget i ligaen, men kommer til å bli satt på prøve når de åpner den 15. serierunden på Boxing Day, 2. juledag, klokken 13.30 mot Leicester. Det blir et toppoppgjør mellom 2.-plass (Leicester) og 3.-plass (Manchester United) på tabellen.

Tre dager etter oppgjøret mot Leicester venter enda en tøff oppgave når Wolverhampton gjester Old Trafford. 1. nyttårsdag blir det nok en hjemmekamp mot overraskelseslaget Aston Villa, med United-aktuelle Jack Grealish i spissen.

Arteta i trøbbel

Mens ting har gått på skinner for Manchester United, som står med seks seirer på sine sju siste kamper, har ikke Arsenal vunnet i ligaen siden de slo nettopp Solskjærs United 1. november.

Dermed sitter ikke Mikel Arteta like trygt i sjefsstolen i Nord-London. Arsenal-treneren erkjenner at de tre neste kampene i romjulen og på nyåret blir livsviktige.

– Vi må få snudd det, hvis ikke er vi i dyp trøbbel. Dette er øyeblikket som kommer til å avgjøre sesongen vår, sa Arteta til Sky Sports etter tirsdagens 1-4-tap for Manchester City i ligacupen.

På Boxing Day venter London-derby mot Chelsea, før Arsenal skal spille borte mot Brighton og West Bromwich i løpet av de neste sju dagene.

Storkamper

Arsenal sliter i bunnen, men i motsatt ende av tabellen ligger Liverpool oppskriftsmessig øverst. Merseyside-laget er blant de tradisjonelle topplagene som får over tre dager hvile i romjulen mellom kampene mot West Bromwich og Newcastle.

Juleprogrammet avsluttes med Liverpools kamp mot Southampton 4. januar.

Mindre restitusjon blir det for blant andre Chelsea og Manchester City, som spiller på Boxing Day mot henholdsvis Arsenal og Newcastle. Bare 48 timers hvile senere venter Aston Villa hjemme for Chelsea, før City spiller borte mot Everton. Seks dager etterpå møtes Chelsea og City til duell.

José Mourinho håper på å snu en vond trend med tre strake kamper uten seier i ligaen. Hans Tottenham møter Wolverhampton borte 3. juledag, før de spiller hjemme mot Fulham 30. desember og Leeds 2. januar.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse