fbpx
Annonse
Annonse
Johan Kaggestad er klar på at Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen er Norges beste idrettsutøvere. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Johan Kaggestad er klar på at Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen er Norges beste idrettsutøvere. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Johan Kaggestad tror både Jakob Ingebrigtsen (20) og Karsten Warholm (24) kan slette «eldgamle» verdensrekorder til sommeren.

NTB diskuterte den norske «revolusjonen» innen store globale sommeridretter med Kaggestad. Norge har nå flere markante verdenstopper.

Kaggestad var lenge trener på toppnivå i langdistanseløp i Norge. Han har også vært sportslig koordinator for flere sommeridretter i Olympiatoppen og hatt andre oppdrag innen blant annet skøyter og fotball.

Som ekspertkommentator i TV 2 under sykkelrittet Tour de France i mange år er Kaggestad blitt norsk allemannseie.

– Warholm og Ingebrigtsen er etter min mening Norges beste idrettsutøvere, og jeg tror ikke det er usannsynlig at begge setter verdensrekord til sommeren, sier Kaggestad til NTB.

Warholm var svært nær å slette Kevin Youngs bestenotering på 400 meter hekk (46,78) fra 1992-OL tidligere i år. Nordmannen løp inn til 46,87 i Stockholm i august.

Ingebrigtsen er på jakt etter å ta rekorden fra Hicham El Guerrouj. Den (3.26,00) har også overlevd lenge og ble satt i 1995. Ingebrigtsens 3.28,68 fra i år er Europa-beste.

– På sikt tror jeg at Jakob Ingebrigtsen faktisk kan bli aller best på 5000 meter, sier Kaggestad.

På vei?

Fotballstjernen Erling Braut Haaland har mottatt en rekke utmerkelser i inn- og utland den siste tiden. Han er en av de heteste spillerne på kloden og verdsatt 1,1 milliard kroner av nettstedet Transfermarkt.

– Han er ung, har gjort det fantastisk bra og fotball er den største i dretten i verden, men jeg mener likevel ikke at han er Norges beste idrettsutøver, sier Kaggestad.

– Hvorfor?

– Løpe kan alle gjøre over alt, og man trenger faktisk ikke engang å ha sko på beina for å kunne gjøre det.

Revolusjon

Norge har i løpet av de siste årene fått fram flere sommerutøvere i den ypperste verdenseliten. Dominansen i mange vintergrener er ikke noe nytt.

– Det er mye større konkurranse og tøffere å slå til i sommeridrett enn vinteridrett, sier Kaggestad.

Viktor Hovland står allerede med to seirer på PGA-touren i golf.

– I likhet med Haaland er han ung og med sterke prestasjoner, men han er ikke rangert på topp i verden, sier Kaggestad.

Casper Ruud har avansert kraftig på verdensrankingen (27.-plassen) i tennis det siste året. Og Norge har verdens beste sandvolleypar i Anders Mol og Christian Sørum.

– Volleyball er en av de mest utbredte idrettene i verden, og det er også svært mange som spiller sandvolleyball, sier Kaggestad.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte