Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2021 10:25
Del på Facebook
Robert Murdoch-eide medier, som har sluttet helhjertet opp om Donald Trump, forsøker nå å distansere seg fra presidenten og mener at han har gått for langt. Foto: AP / NTB
Robert Murdoch-eide medier, som har sluttet helhjertet opp om Donald Trump, forsøker nå å distansere seg fra presidenten og mener at han har gått for langt. Foto: AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rupert Murdochs høyreorienterte medier, som har vært Donald Trumps fremste heiagjeng, vender nå presidenten ryggen og ber ham om å gå av.

The Wall Street Journal mener Trumps opptreden den siste uka, var dråpen.

– Det er best for alle, inkludert ham selv, om han i all stillhet trekker seg, skriver den konservative avisas lederskribenter.

Den Murdoch-eide tabloidavisa New York Post mener også at Trump gikk over streken med sin oppfordring til tilhengere før Senatet ble stormet av demonstranter.

– Denne gangen kan det ikke forsvares. Dette fortjente han, skriver avisas kommentator Michael Goodwin.

Selv TV-kanalen Fox og kommentatoren Tucker Carlson, som har støttet Trump i tykt og tynt de siste fire årene, tar nå avstand fra presidenten og hans «hensynsløse oppmuntring» i forkant av onsdagens kaos i Kongressen.

– Det kommer til et punkt der man må spørre seg hva landet vårt skal bruke energien på. Er én enkelt president, er noen, verdt all denne tiden og oppmerksomheten, sa Carlson under en av sine monologer på Fox News.

Risiko

Ved å ta et oppgjør med Trump, risikerer mediene som har båret ham fram å støte fra seg mange av presidentens tilhengere, tror medieprofessor Matt Jordan ved Penn State University.

– Fox News driver nå en interessant dans. Murdoch forsøker trolig å få både i pose og sekk, sier han.

Journalistikkprofessor Mark Feldstein ved University of Maryland er enig og mener at mediene som har støttet Trump nå forsøker å berge sitt eget rykte.

– De er nok redde for at Trump endelig har gått for langt og forsøker for sin egen del å distansere seg litt fra ham, sier han.

Frankenstein-monster

– Men la oss ikke glemme at de var de samme mediene som ga ham muligheten, de skapte et Frankenstein-monster og har seg selv å takke, sier Feldstein.

Han tror ikke at de Murdoch-eide mediene har skiftet politisk syn over natten, men at det er helt andre grunner til at de nå forsøker å distansere seg fra Trump.

– Dette dreier seg ikke om ideologi, men om penger, om rating og profitt, sier han.

Økt konkurranse

Fox News møter nå økende konkurranse fra flere mindre og langt mer ytterliggående TV-kanaler, som Newsmax og One America News Network.

Trump-tilhengerne raste da Fox News utropte demokraten Joe Biden til vinner i Arizona etter valget i november, og raseriet avtok ikke da kanalen nektet å ta presidentens påstander om valgfusk for god fisk.

Må flytte fokus

For å lokke Trump-lojale seere og lesere tilbake, må Murdoch-mediene nå flytte fokus, vie sine krefter på å angripe Biden og demokratene og nøre opp under raseri mot dem, mener professor Jon Marshall ved Northwestern University.

– De greier kanskje å holde på publikumet sitt ved hjelp av den metoden, sier han.

Fristelsen til å holde på Trump er imidlertid stor, tror Feldstein.

– Biden kommer til å bli ganske kjedelig. TV-mediet er godt på følelser, konflikter og personligheter. Det var derfor Trump var som nektar for dem, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse