Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2021 10:25
Del på Facebook
Robert Murdoch-eide medier, som har sluttet helhjertet opp om Donald Trump, forsøker nå å distansere seg fra presidenten og mener at han har gått for langt. Foto: AP / NTB
Robert Murdoch-eide medier, som har sluttet helhjertet opp om Donald Trump, forsøker nå å distansere seg fra presidenten og mener at han har gått for langt. Foto: AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rupert Murdochs høyreorienterte medier, som har vært Donald Trumps fremste heiagjeng, vender nå presidenten ryggen og ber ham om å gå av.

The Wall Street Journal mener Trumps opptreden den siste uka, var dråpen.

– Det er best for alle, inkludert ham selv, om han i all stillhet trekker seg, skriver den konservative avisas lederskribenter.

Den Murdoch-eide tabloidavisa New York Post mener også at Trump gikk over streken med sin oppfordring til tilhengere før Senatet ble stormet av demonstranter.

– Denne gangen kan det ikke forsvares. Dette fortjente han, skriver avisas kommentator Michael Goodwin.

Selv TV-kanalen Fox og kommentatoren Tucker Carlson, som har støttet Trump i tykt og tynt de siste fire årene, tar nå avstand fra presidenten og hans «hensynsløse oppmuntring» i forkant av onsdagens kaos i Kongressen.

– Det kommer til et punkt der man må spørre seg hva landet vårt skal bruke energien på. Er én enkelt president, er noen, verdt all denne tiden og oppmerksomheten, sa Carlson under en av sine monologer på Fox News.

Risiko

Ved å ta et oppgjør med Trump, risikerer mediene som har båret ham fram å støte fra seg mange av presidentens tilhengere, tror medieprofessor Matt Jordan ved Penn State University.

– Fox News driver nå en interessant dans. Murdoch forsøker trolig å få både i pose og sekk, sier han.

Journalistikkprofessor Mark Feldstein ved University of Maryland er enig og mener at mediene som har støttet Trump nå forsøker å berge sitt eget rykte.

– De er nok redde for at Trump endelig har gått for langt og forsøker for sin egen del å distansere seg litt fra ham, sier han.

Frankenstein-monster

– Men la oss ikke glemme at de var de samme mediene som ga ham muligheten, de skapte et Frankenstein-monster og har seg selv å takke, sier Feldstein.

Han tror ikke at de Murdoch-eide mediene har skiftet politisk syn over natten, men at det er helt andre grunner til at de nå forsøker å distansere seg fra Trump.

– Dette dreier seg ikke om ideologi, men om penger, om rating og profitt, sier han.

Økt konkurranse

Fox News møter nå økende konkurranse fra flere mindre og langt mer ytterliggående TV-kanaler, som Newsmax og One America News Network.

Trump-tilhengerne raste da Fox News utropte demokraten Joe Biden til vinner i Arizona etter valget i november, og raseriet avtok ikke da kanalen nektet å ta presidentens påstander om valgfusk for god fisk.

Må flytte fokus

For å lokke Trump-lojale seere og lesere tilbake, må Murdoch-mediene nå flytte fokus, vie sine krefter på å angripe Biden og demokratene og nøre opp under raseri mot dem, mener professor Jon Marshall ved Northwestern University.

– De greier kanskje å holde på publikumet sitt ved hjelp av den metoden, sier han.

Fristelsen til å holde på Trump er imidlertid stor, tror Feldstein.

– Biden kommer til å bli ganske kjedelig. TV-mediet er godt på følelser, konflikter og personligheter. Det var derfor Trump var som nektar for dem, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnHva er poenget med spørsmålet ditt? Det har jo ingen relevans til saken. Du kunne like gjerne spurt om jeg ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnKanskje du kan gi eksempler på andre linker som på tilsvarende måte underbygger synspunktene som presenteres?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte