Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 januar 2021 07:30
Del på Facebook
Aps partiveteran Thorbjørn Berntsen (t.v.) mener en ny lederdebatt i partiet er aktuell etter den ene dårligere partimålingen etter den andre. Tidligere LO-leder Yngve Hågensen mener Støre må vurdere dette selv. Her er de to veteranene avbildet sammen i forbindelse med en boklansering i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB.
Aps partiveteran Thorbjørn Berntsen (t.v.) mener en ny lederdebatt i partiet er aktuell etter den ene dårligere partimålingen etter den andre. Tidligere LO-leder Yngve Hågensen mener Støre må vurdere dette selv. Her er de to veteranene avbildet sammen i forbindelse med en boklansering i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partiveteranen Thorbjørn Berntsen etterlyser ny lederdebatt i Arbeiderpartiet. Selv spiller han inn byrådsleder Raymond Johansen i Oslo som ny partileder.

Til Klassekampen fredag sa Berntsen at Aps oppslutning på 17,5 prosent i siste meningsmåling er en katastrofe. En fotballtrener ville blitt sparket, mente han.

På spørsmål om Jonas Gahr Søre er den rette lederen for Arbeiderpartiet viste Berntsen bare til at Støre er valgt til vervet.

Men i et intervju med TV 2 lørdag går den 85 år gamle partinestoren et skritt lenger. Han sier nå at Arbeiderpartiet må ha en åpen debatt om hvorvidt Jonas Gahr Støre er den som kan gi partiet høyest oppslutning i valget.

– Det er en debatt som må komme og som er kontinuerlig. Det er ikke så spesielt og eksepsjonelt at det blir debatt nå. Vi har et landsmøte og der må saken blir gjenstand for diskusjon, sier han.

Thorbjørn Berntsen – som er onkelen til Oslos byrådsleder Raymond Johansen – er ikke fremmed for at nevøen er et alternativ.

– Raymond er en kandidat til å ta over. Det kan også være flere. Raymond har profilert seg sterkt som byrådsleder og nå under håndteringen av korona. Han har vært partisekretær også, så han er ingen hvem som helst, sier han.

De to tidligere LO-lederne Yngve Hågensen og Roar Flåthen er også bekymret.

– Jeg har selv hatt og har stor tillit til Støre. Hvis Torbjørns spørsmål får han til å vurdere dette spørsmålet, så stoler jeg på at Støre selv tar den riktige vurderingen, sier Hågensen, mens Flåthen kaller situasjonen i partiet for tragisk. Han mener likevel at det er feil tidspunkt å ta en lederdiskusjon.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 42 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse