fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 januar 2021 07:30
Aps partiveteran Thorbjørn Berntsen (t.v.) mener en ny lederdebatt i partiet er aktuell etter den ene dårligere partimålingen etter den andre. Tidligere LO-leder Yngve Hågensen mener Støre må vurdere dette selv. Her er de to veteranene avbildet sammen i forbindelse med en boklansering i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB.
Aps partiveteran Thorbjørn Berntsen (t.v.) mener en ny lederdebatt i partiet er aktuell etter den ene dårligere partimålingen etter den andre. Tidligere LO-leder Yngve Hågensen mener Støre må vurdere dette selv. Her er de to veteranene avbildet sammen i forbindelse med en boklansering i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB.

Partiveteranen Thorbjørn Berntsen etterlyser ny lederdebatt i Arbeiderpartiet. Selv spiller han inn byrådsleder Raymond Johansen i Oslo som ny partileder.

Til Klassekampen fredag sa Berntsen at Aps oppslutning på 17,5 prosent i siste meningsmåling er en katastrofe. En fotballtrener ville blitt sparket, mente han.

På spørsmål om Jonas Gahr Søre er den rette lederen for Arbeiderpartiet viste Berntsen bare til at Støre er valgt til vervet.

Men i et intervju med TV 2 lørdag går den 85 år gamle partinestoren et skritt lenger. Han sier nå at Arbeiderpartiet må ha en åpen debatt om hvorvidt Jonas Gahr Støre er den som kan gi partiet høyest oppslutning i valget.

– Det er en debatt som må komme og som er kontinuerlig. Det er ikke så spesielt og eksepsjonelt at det blir debatt nå. Vi har et landsmøte og der må saken blir gjenstand for diskusjon, sier han.

Thorbjørn Berntsen – som er onkelen til Oslos byrådsleder Raymond Johansen – er ikke fremmed for at nevøen er et alternativ.

– Raymond er en kandidat til å ta over. Det kan også være flere. Raymond har profilert seg sterkt som byrådsleder og nå under håndteringen av korona. Han har vært partisekretær også, så han er ingen hvem som helst, sier han.

De to tidligere LO-lederne Yngve Hågensen og Roar Flåthen er også bekymret.

– Jeg har selv hatt og har stor tillit til Støre. Hvis Torbjørns spørsmål får han til å vurdere dette spørsmålet, så stoler jeg på at Støre selv tar den riktige vurderingen, sier Hågensen, mens Flåthen kaller situasjonen i partiet for tragisk. Han mener likevel at det er feil tidspunkt å ta en lederdiskusjon.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er statens oppgave å dimensjonere E39 mellom Ålesund og Molde. Men Fannefjordtunnelen er ikke på E39. Fannefjordtunnelen er fylkeskommunens ...
Lars Svein Valderhaug 2 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøOg du trur at fylket vil prioritere å byggje ein ny tunnel når det går ei bru til Lønset, og ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er fylket som har ansvaret for Fannefjordtunnelen. Og jeg kjøper ikke ditt argument at broen over Lønset vil redusere ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Rolf Erik PedersenIfølge eksterne kvalitetsikrede kalkyler, så er Møreaksen billigere enn Romsdalsaksen.Med ekstra trafikk fra Romsdalsaksen vil det bli kø i Fannefjordtunnelen, ...
Rolf Erik Pedersen 23 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Terje SundsbøFor det første, så er de fleste rimelig sikker på at Romsdalsaksen er rimeligere å bygg, og i tillegg til ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøMen poenget er at det ikkje blir slik kø om Romsdalsaksen vert bygd fordi det då blir eit meir fleksibelt ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 105 comments
  • Lars Svein Valderhaug 65 comments
  • Lama Vik 24 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 19 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte