fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 januar 2021 05:50
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 10. januar.

Levninger funnet etter flystyrt i Indonesia

Det er funnet levninger utenfor kysten ved Indonesias hovedstad Jakarta, der et fly lørdag styrtet kort tid etter at det tok av.

62 mennesker var om bord flyet, som var på vei til Pontianak på øya Borneo da det styrtet. Dykkere har søndag funnet deler av flyvraket på 23 meters dyp i Javasjøen.

443 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 443 koronasmittede i Norge. Det er 241 færre enn dagen før og 114 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til søndag registrert 54.919 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Pence deltar i Bidens innsettelse

USAs visepresident Mike Pence vil, i motsetning til president Donald Trump, være til stede når påtroppende president Jeo Biden tas i ed 20. januar. Trump tvitret fredag at han ikke ville delta.

Først torsdag innrømmet Trump at hans periode snart var over, men han nevnte ikke Biden ved navn og erkjente heller ikke eksplisitt at han tapte presidentvalget i november.

Strømmen tilbake i store deler av Pakistan

En feil på strømnettet sør i Pakistan førte lørdag kveld til at store deler av landet ble mørklagt. 62 prosent av landet har søndag morgen strøm igjen.

Like før midnatt lørdag ble store deler av Pakistan rammet av strømbruddet. Mer enn 200 millioner mennesker skal ha mistet strømmen da alle landets storbyer, blant dem Karachi, Lahore og hovedstaden Islamabad, ble rammet.

Apple og Amazon sperrer Parler

Medieplattformen Parler, som er populær blant Trump-støttespillere i USA, er ikke lenger tilgjengelig for nedlasting via Apples app-bibliotek. Apple mener plattformens innhold modereres for dårlig.

Samtidig har Amazon varslet at de vil slutte å være vært for Parler gjennom skytjenesten Amazon Web Services, ifølge Buzzfeed. Dermed vil Parler gå av nettet rett før midnatt søndag, med mindre de kan finne en annen vert.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er statens oppgave å dimensjonere E39 mellom Ålesund og Molde. Men Fannefjordtunnelen er ikke på E39. Fannefjordtunnelen er fylkeskommunens ...
Lars Svein Valderhaug 3 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøOg du trur at fylket vil prioritere å byggje ein ny tunnel når det går ei bru til Lønset, og ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er fylket som har ansvaret for Fannefjordtunnelen. Og jeg kjøper ikke ditt argument at broen over Lønset vil redusere ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Rolf Erik PedersenIfølge eksterne kvalitetsikrede kalkyler, så er Møreaksen billigere enn Romsdalsaksen.Med ekstra trafikk fra Romsdalsaksen vil det bli kø i Fannefjordtunnelen, ...
Rolf Erik Pedersen 23 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Terje SundsbøFor det første, så er de fleste rimelig sikker på at Romsdalsaksen er rimeligere å bygg, og i tillegg til ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøMen poenget er at det ikkje blir slik kø om Romsdalsaksen vert bygd fordi det då blir eit meir fleksibelt ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 105 comments
  • Lars Svein Valderhaug 65 comments
  • Lama Vik 24 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 19 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte