Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 januar 2021 05:50
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 10. januar.

Levninger funnet etter flystyrt i Indonesia

Det er funnet levninger utenfor kysten ved Indonesias hovedstad Jakarta, der et fly lørdag styrtet kort tid etter at det tok av.

62 mennesker var om bord flyet, som var på vei til Pontianak på øya Borneo da det styrtet. Dykkere har søndag funnet deler av flyvraket på 23 meters dyp i Javasjøen.

443 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 443 koronasmittede i Norge. Det er 241 færre enn dagen før og 114 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til søndag registrert 54.919 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Pence deltar i Bidens innsettelse

USAs visepresident Mike Pence vil, i motsetning til president Donald Trump, være til stede når påtroppende president Jeo Biden tas i ed 20. januar. Trump tvitret fredag at han ikke ville delta.

Først torsdag innrømmet Trump at hans periode snart var over, men han nevnte ikke Biden ved navn og erkjente heller ikke eksplisitt at han tapte presidentvalget i november.

Strømmen tilbake i store deler av Pakistan

En feil på strømnettet sør i Pakistan førte lørdag kveld til at store deler av landet ble mørklagt. 62 prosent av landet har søndag morgen strøm igjen.

Like før midnatt lørdag ble store deler av Pakistan rammet av strømbruddet. Mer enn 200 millioner mennesker skal ha mistet strømmen da alle landets storbyer, blant dem Karachi, Lahore og hovedstaden Islamabad, ble rammet.

Apple og Amazon sperrer Parler

Medieplattformen Parler, som er populær blant Trump-støttespillere i USA, er ikke lenger tilgjengelig for nedlasting via Apples app-bibliotek. Apple mener plattformens innhold modereres for dårlig.

Samtidig har Amazon varslet at de vil slutte å være vært for Parler gjennom skytjenesten Amazon Web Services, ifølge Buzzfeed. Dermed vil Parler gå av nettet rett før midnatt søndag, med mindre de kan finne en annen vert.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 10 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse