fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 januar 2021 05:35
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

306 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 306 koronasmittede i Norge. Det er 66 færre enn dagen før og 160 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt registrert 60.565 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

38 festdeltakere i Ålesund anmeldt

Politiet rykket i natt ut til en hjemmefest i Brattvåg i Ålesund kommune etter klager om bråk. Der fant de 38 personer i tenårene. Alle er anmeldt for smittevernbrudd.

Også i Hønefoss slo politiet til mot festing etter melding om støy. Der ble 14 personer anmeldt for brudd på smittevernreglene.

De omkomne i Andøy-brann identifisert

De fem som mistet livet i brannen i Andøy i Vesterålen sist helg, er endelig identifisert. Det opplyste Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder for politiet i Lofoten og Vesterålen, i en pressemelding i natt.

De fem som omkom, var Luise Marie Bang (40 år), Henning Christian Bang Johansen (15 år), Hedda Madell Bang Winther (10 år), Gustav Rane Krogh Hovde (12 år) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år). Alle var hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten.

Riksrettssak starter i februar

Riksrettssaken mot Donald Trump starter i andre uken i februar, opplyste Senatets flertallsleder Chuck Schumer i natt, norsk tid. Aktoratet, som består av ni medlemmer fra Representantenes hus, sender over tiltalen mandag.

Tiden fram til uke 6 skal gjøre det mulig for Senatet å gjennomføre det ordinære programmet i mellomtiden, blant annet avholde avstemninger over president Joe Bidens statsrådsnominasjoner, og diskutere en massiv koronakrisepakke.

Biden har ringt til naboene

Canadas statsminister og Mexicos president var de to første utenlandske lederne som Joe Biden ringte til som USAs nye president i natt, norsk tid.

Samtalen med Canadas statsminister Justin Trudeau dreide seg blant annet om stans av byggingen av oljerørledningen Keystone XL fra Canada til USA, samt koronapandemien, miljø, økonomi og styrking av de to landenes forhold. I samtalen med Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador var temaene blant annet koronaviruset og innvandring.

Nedstenging i Hongkong

Myndighetene i Hongkong har for første gang stengt ned deler av byen for å avgrense et pågående koronautbrudd.

Nedstengingen omfatter rundt 10.000 innbyggere i et tett befolket område som også er blant Hongkongs fattigste distrikter, der det pågår en smittebølge. Tiltaket ble kunngjort med umiddelbar virkning klokken 4.45 i dag morges og vil vare til mandag morgen når obligatorisk koronatesting er fullført.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Espen HeitmannDet er ikke bare mellom Bergen og Trondheim, det blir fergefri E39 helt fra Kristiansand til Trondheim, med formål å ...
Lars Svein Valderhaug 6 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Terje SundsbøDi framstilling av dette, og di tiltru til ufeilbarlege fagfolk utan motiv for å bevisst jukse seier vel det meste ...
Espen Heitmann 6 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Terje SundsbøJa det er riktig, formålet var og knytte næringslivet sammen, mellom Bergen og Trondheim, ikke i molde regionen.Ja per i ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Lars Svein ValderhaugDu har helt rett – for meg hjelper det ikke å nistirre på kartet, i håp om at klarsynet skal ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Espen HeitmannFormålet er å knytte næringslivet i regionene langs kysten tettere sammen, ifølge samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i 2010. Hensikten ...
Lars Svein Valderhaug 7 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
@Terje SundsbøDersom du trur eg lett hoppar på konspirasjonsteoriar, tar du feil. Dette er, som tidlegare sagt, så enkelt at eg ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 82 comments
  • Lars Svein Valderhaug 51 comments
  • Lama Vik 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Espen Heitmann 14 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte