Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2021 14:04
342 doser koronavaksine kan ha blitt utsatt for frost under transport til Trondheim, Malvik og Melhus. Nå får de berørte tilbud om ny ta vaksinen på nytt. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
342 doser koronavaksine kan ha blitt utsatt for frost under transport til Trondheim, Malvik og Melhus. Nå får de berørte tilbud om ny ta vaksinen på nytt. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB

En leveranse med 342 vaksinedoser til Trondheim, Malvik og Melhus kan ha blitt ødelagt av frost under transport, opplyser Folkehelseinstituttet.

– Hvis vaksinen har vært utsatt for frost, kan vi ikke garantere at den virker, sier overlege Sara Viksmoen Watle ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Leveransen ankom 19. januar. Temperaturavviket under transport ble oppdaget av Transportfirmaet World Courier en snau uke senere.

Avviket skyldes en svikt i transportfirmaets rutiner da kjølekuben, hvor koronavaksinen oppbevares underveis, ikke ble gjort klar i henhold til prosedyren før transporten.

Får ny dose

– For å sikre optimal beskyttelse vil de dette gjelder få tilbud om en ny dose. Det er ikke farlig å ta en ekstra dose, men de det gjelder kan oppleve mer av de milde eller moderate og forbigående bivirkningene som følger med vaksinasjon, sier Watle.

World Courier har satt inn tiltak for å hindre at det samme skjer på nytt – blant annet ekstra opplæring og utvidet kontroll under klargjøring av kjølekuber.

FHI: Uheldig

– Det er uheldig det som har skjedd. Samtidig har vi tillit til at World Courier har gode kvalitetsrutiner som identifiserer og rapporterer om avvik. Vi har orientert de dette gjelder i Trondheim, Malvik og Melhus, og vil følge dem opp videre, sier Knut Jønsrud seksjonsleder ved FHI.

Han forklarer at kjølekubene er utstyrt med temperaturmåler, som leser av temperaturen med fast intervall under transporten, og display for avlesing.

Når vaksinen er levert, sendes temperaturmåleren rutinemessig inn til transportfirmaet, som leser av målingene og kontrollerer at transporttemperaturen har vært innenfor kravene.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte