fbpx
Annonse
Annonse
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Bunadsgeriljaen og Anja Cecilie Solvik har sendt en forespørsel til NRK og Helse Møre og Romsdal med både spørsmål til sak i NRK angående bemanningsproblemene med gynekologer i Møre og Romsdal, samt forslag til Helseforetaket om vesentlig informasjon de ikke har gitt NRK.

Vi gjengir innholdet av henvendelsen i sin helhet.

Bunadsgeriljaen stiller spørsmål herved  til det NRK skriver i sin artikkel; at helseforetaket mangler syv gynekologer. Det er i dag ansatt 1,5 gynekologer fast ved føden i Kristiansund og 5,5 i Molde. Nrk informerer at det da mangler 7 gynekologer (6,5) Ut fra den nye vaktordningen. Den nye vaktordningen på 7 delt vakt gjør at foretaket mangler svært mange gynekologer, noe som vil gjøre rekrutteringen vanskelig. 

Dersom helseforetaket gjeninnfører gammel vaktordning med 4 eller 5- delt vakt, så behøves det bare 3 gynekolog ved føden i Kristiansund. Da kan også Ritzvana som er femti prosent i Molde overføres til Kristiansund så vil utfordringen kun være å rekruttere til Kristiansund. Vi vet også at Rama som i dag er fast vikar på helg ønsker fast stilling. 

Bunadsgeriljaen har kontaktet alle fødeavdelinger i landet med tilsvarende fødselstall som Molde og Kristiansund- Alle praktiserer 4 eller fem delt vakt med overlege i bakvakt. Ingen praktiserer obligatorisk tilstedevakt. (med tilsvarende fødselstall) Ingen! Og alle opplever å miste et barn under fødsel hvert andre eller tredje år. 

Dette er viktig informasjon Helseforetaket bør gi videre til NRK.  

Dessuten tror jeg Helseforetaket forstår at skal vi klare å rekruttere så bør vi gå tilbake til gammel vaktordning snarest. 

Vi har mottatt forespørsler av en sykepleier i kommunal stilling som ønsker å søke jordmorutdanning med arbeidssted i Kristiansund. Vil helseforetaket sørge for at hun blir en del av stipendordningen?

Vi har mottatt tips om en LIS-lege 2 som søkte i desember med ønske om å jobbe i Kristiansund. men hun fikk beskjed om at stillingen var besatt, antagelig da av LIS-legen som er flyttet til Ålesund. Men hun var ansatt som LIS-lege 2 allerede da søknaden fra den andre kandidaten ble sendt. Hva er det som har skjedd i denne saken?

Vi setter pris på raskt svar. 

Henvendelsen fra Bunadsgeriljaen er sendt til flere personer i administrasjonen i Helse Møre og Romsdal og til NRK Møre og Romsdal.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte