Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
19 februar 2021 11:40
Del på Facebook
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bunadsgeriljaen og Anja Cecilie Solvik har sendt en forespørsel til NRK og Helse Møre og Romsdal med både spørsmål til sak i NRK angående bemanningsproblemene med gynekologer i Møre og Romsdal, samt forslag til Helseforetaket om vesentlig informasjon de ikke har gitt NRK.

Vi gjengir innholdet av henvendelsen i sin helhet.

Bunadsgeriljaen stiller spørsmål herved  til det NRK skriver i sin artikkel; at helseforetaket mangler syv gynekologer. Det er i dag ansatt 1,5 gynekologer fast ved føden i Kristiansund og 5,5 i Molde. Nrk informerer at det da mangler 7 gynekologer (6,5) Ut fra den nye vaktordningen. Den nye vaktordningen på 7 delt vakt gjør at foretaket mangler svært mange gynekologer, noe som vil gjøre rekrutteringen vanskelig. 

Dersom helseforetaket gjeninnfører gammel vaktordning med 4 eller 5- delt vakt, så behøves det bare 3 gynekolog ved føden i Kristiansund. Da kan også Ritzvana som er femti prosent i Molde overføres til Kristiansund så vil utfordringen kun være å rekruttere til Kristiansund. Vi vet også at Rama som i dag er fast vikar på helg ønsker fast stilling. 

Bunadsgeriljaen har kontaktet alle fødeavdelinger i landet med tilsvarende fødselstall som Molde og Kristiansund- Alle praktiserer 4 eller fem delt vakt med overlege i bakvakt. Ingen praktiserer obligatorisk tilstedevakt. (med tilsvarende fødselstall) Ingen! Og alle opplever å miste et barn under fødsel hvert andre eller tredje år. 

Dette er viktig informasjon Helseforetaket bør gi videre til NRK.  

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessuten tror jeg Helseforetaket forstår at skal vi klare å rekruttere så bør vi gå tilbake til gammel vaktordning snarest. 

Vi har mottatt forespørsler av en sykepleier i kommunal stilling som ønsker å søke jordmorutdanning med arbeidssted i Kristiansund. Vil helseforetaket sørge for at hun blir en del av stipendordningen?

Vi har mottatt tips om en LIS-lege 2 som søkte i desember med ønske om å jobbe i Kristiansund. men hun fikk beskjed om at stillingen var besatt, antagelig da av LIS-legen som er flyttet til Ålesund. Men hun var ansatt som LIS-lege 2 allerede da søknaden fra den andre kandidaten ble sendt. Hva er det som har skjedd i denne saken?

Vi setter pris på raskt svar. 

Henvendelsen fra Bunadsgeriljaen er sendt til flere personer i administrasjonen i Helse Møre og Romsdal og til NRK Møre og Romsdal.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte