fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2021 11:42
Hvis estimatet til smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) er korrekt, kan vi være snaut tre måneder unna utenlandsreiser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Hvis estimatet til smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) er korrekt, kan vi være snaut tre måneder unna utenlandsreiser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm tror grensene kan åpnes i slutten av mai når alle over 45 år etter planen har fått første dose med koronavaksine.

– Etter hvert vil man åpne grensene og få normal turisttrafikk. Og alt som har med sosiale møter å gjøre. Det kan skje i slutten av mai, uten at jeg kan være helt sikker på det, sier Bukholm til VG.

Foreløpig er det største hinderet mangel på vaksiner.

– I mai og juni får vi de store forsyningene. Det er nesten en eksponentiell opptrapping. Fra å ha vaksinert en relativt liten andel, har vi plutselig vaksinert nesten alle i løpet av to måneder, sier han.

Vil ha regionale vurderinger

Utenlandsreiser har vært frarådet siden Norge stengte ned i mars i fjor.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, sier at det er viktig at myndighetene følger etter EU og gjør smittevernvurderinger på regionalt nivå i Europa, på samme måte som i Norden.

– Det vil være avgjørende for å få i gang igjen reisevirksomheten og aktiviteten så raskt som mulig, innenfor rammen av det som er trygt med tanke på smittevern, sier hun.

Bergmål viser at på samme måte som smittesituasjonen i Oslo og Finnmark er ulik, vil det være store regionale forskjeller i Europa.

Europa til sommeren?

Høie sier at utspillet fra Bukholm viser at han tror mange vil være vaksinert til sommeren. Men reiseaktivitet er ikke bare avhengig av hva som skjer i Norge, men også i resten av verden.

– Heldigvis så er det slik at i Europa vil vi få vaksiner på likt. Det vil si at hvis vi har kommet så langt i vaksineringen, så vil mange andre land i Europa også ha kommet like langt i vaksineringen. Og det kan ha betydning for mulighetene til å reise, sier Høie.

De nasjonale reiserådene gjelder fram til 15. april.

– Fram til det anbefaler vi å unngå alle unødvendige utenlandsreiser, sier Høie.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte