Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 mars 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 13. mars

905 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 905 koronasmittede i Norge. Det er 215 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste døgntallet i Norge til nå. Rekorden til nå ble registrert 6. januar med 930 smittede på et døgn.

Rundt en av tre nye smittede er registrert i Oslo. Til sammen er det 314 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. I Stovner og Grorud bydel er nesten 1 prosent av innbyggerne registrert koronasmittet de siste to ukene.

Flere vaksindoser til Oslo øst neste uke

Det meste av vaksinedosene Oslo får neste uke, minst 13.000 av i alt 18.000 doser, skal går til seks bydeler på Oslos østkant.

Alle ekstradosene skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand, sier Oslos helsebyråd Robert Steen.

Til uken får Oslo 13.100 ekstra Moderna-doser, etter at FHI gikk inn for det de kaller en «beskjeden skjevfordeling» av vaksiner.

Stoltenberg kommer ikke hjem for å hjelpe Ap

Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato sier til Aftenposten at han ikke tenker på hva han skal gjøre når hans periode er over høsten 2022. Men det er ikke aktuelt med noe comeback i norsk politikk til høsten for Stoltenberg, som fyller 62 år førstkommende tirsdag.

– Jeg gjentar det gjerne: Jeg kommer ikke hjem til høsten. Jeg har ikke andre planer enn å fullføre jobben min her, sier Stoltenberg.

Brasil fullgodkjenner AstraZeneca

Brasil har fullgodkjent vaksinen utviklet av Oxford-universitetet og legemiddelselskapet AstraZeneca. Helsemyndighetene sier det ikke er noen fare knyttet til bruken av koronavaksinen og har oppgradert vaksinens status fra nødgodkjenning til full godkjenning.

Avgjørelsen kommer etter at land som Danmark, Norge, Bulgaria og Thailand har satt vaksinen på pause etter meldinger om blodpropp hos personer som har blitt vaksinert.

Zuccarello sentral i Wild-seier

Etter to målløse perioder bidro Mats Zuccarello sterkt til at Minnesota Wild til slutt vant 4-0 over Arizona Coyotes. Alle målene ble scoret i siste omgang, og nordmannen bidro til tre av dem.

Nok en gang ga det gode samspillet mellom Zuccarello og Kirill Kaprizov uttelling. Kaprizov scoret tre ganger og kunne dermed noterer seg for hat trick i kampen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 11 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse