Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 mars 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

1.064 nye koronasmittede registrert siste døgn

Ved midnatt var det registrert 83.519 koronasmittede her i landet. Det er en økning på 1.064 siste døgn, noe som er 379 flere enn samme dag for ei uke siden.

Økningen er den nest høyeste på ett døgn under pandemien. Bare døgnet før hadde flere nye smittede, med 1.156. Det er utført over 4,2 millioner koronatester her i landet til nå.

21-åring siktes for åtte drap etter skyteepisoder i Atlanta

En 21 år gammel mann siktes for å ha drept åtte personer ved massasjesalonger i Atlanta. Han erkjenner drapene, men benekter at angrepet var rasistisk motivert.

Det var Robert Aaron Long, en hvit mann, som ble pågrepet tirsdag kveld. Sju av ofrene var kvinner, og seks av de drepte hadde asiatisk bakgrunn.

Høyeste smittetall i Frankrike siden november

Franske helsemyndigheter registrerte det høyeste antallet nye koronatilfeller på et døgn på nesten fire måneder i går. Det ble det registrert 38.501 nye smittetilfeller, en betydelig økning fra dagen i forveien, da tallet var 29.975.

Ikke siden november har det blitt registrerte like mange nye smittetilfeller i landet. Samtidig ble det registrert 246 nye dødsfall blant covid-19-pasienter. Statsminister Jean Castex skal orientere om nye tiltak for å få bukt med smitten i dag.

To personer i bil uskadd fra snøskred i Sør-Varanger

En bil er tatt av et snøskred ved Svartaksla i Sør-Varanger. De to som var i bilen, er uskadd. 110-sentralen i Finnmark meldte om snøskredet ved halv ett-tiden i natt.

Nødetatene rykket ut til stedet, og brannvesenet hentet ut de to, som ikke klarte å komme seg noen vei på egen hånd. De er tatt med tilbake til Kirkenes.

Nord-Korea avviser tilbud om dialog med USA

Nord-Korea sier en amerikansk invitasjon til dialog vil bli ignorert, med mindre USA endrer sin «fiendtlige» tilnærming.

Utspillet kommer noen dager etter at USA har forsøkt å få i gang atomsamtalene mellom landene igjen, og rett før USA og Sør-Koreas utenriksministre og forsvarsministre møtes i Seoul for samtaler, blant annet om Nord-Koreas atomprogram.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse