fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 april 2021 09:17
De fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt andre påskedags morgen på grunn av uvær. Her bilde fra Statens vegvesens webkamera på RV7 Dyranut søndag ettermiddag.Foto: Statens vegvesen / NTB
De fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt andre påskedags morgen på grunn av uvær. Her bilde fra Statens vegvesens webkamera på RV7 Dyranut søndag ettermiddag.Foto: Statens vegvesen / NTB

Stengte fjelloverganger møter mange som skal hjem fra påskeferie i Sør-Norge mandag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å utsette hjemreisen til tirsdag.

Det er stengt eller kolonnekjøring på de aller fleste fjelloverganger i Sør-Norge, men i 18-tiden mandag ble E134 åpnet for normal trafikk over Haukelifjellet.

Dette er den eneste fjellovergangen mellom Vest- og Øst-Norge som nå er åpen, skriver NRK.

Klokken 17 2. påskedag var det kolonnekjøring på E16 over Filefjell, med 2-3 timers ventetid, og på riksvei 52 over Hemsedal var det fire timers ventetid fra øst.

Det er også kolonnekjøring på fylkesvei 50 Aurland – Hol. Riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 53 Årdal – Tyin er begge stengt og vil ikke åpne igjen mandag. Også riksvei 13 over Vikafjellet er stengt.

– Utsett hjemreisen

Etter påskeferien er det mange som må forberede seg på rødt tiltaksnivå på skoler og i barnehager på grunn av økt koronasmitte.

– For dem som ikke absolutt må dra hjem på mandag, så er det meldt bedre vær på tirsdag. Derfor oppfordrer vi å utsette hjemreisen med en dag, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen ved Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

– Men må man hjem så pass på at bilen har mer enn nok strøm eller drivstoff. Det er også lurt ha med ekstra klær og mat om kolonnekjøringen tar tid. Ellers er det viktig å følge på kolonnen, legger hun til.

Stengt til Nordkapp

Ifølge Vegtrafikksentralen øst på Twitter er riksvei 15 over Strynefjellet også stengt fordi det er rasfare. Det er dårlige værprognoser de neste 24 timene, og den vil derfor holdes stengt inntil videre.

Ved nitiden mandag opplyste Vegtrafikksentralen at også fylkesvei 55 Rustasætre bom – Sognefjellshytta, på strekningen Sognefjellet, er stengt på grunn av uvær. Her vil ikke ny vurdering bli foretatt før på onsdag.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er også stengt på grunn av uvær, og her vil en ny vurdering bli foretatt tirsdag morgen.

I Midt-Norge er Tydalsfjellet mellom Stuggudal i Tydal og Brekken i Røros stengt. I Nord-Norge er E69 Skarsvåg – Nordkapp i Troms og Finnmark fylke stengt på grunn av uværet.

Tryg: Vær forberedt

Forsikringsselskapet Tryg ber de som må ta seg over fjellet om sjekke bilen skikkelig.

– Brøytemannskapet kan avvise trafikanter de tror kan få problemer i en kolonne, så se i hvert fall til at bilen er godt skodd for vinterføre, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Mange er i tillegg uforberedt på lang ventetid, man kan man bli stående i flere timer og kanskje enda lengre, sier Brandeggen.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte