fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 mai 2021 22:29
Politiet kalte inn helikopter for å roe gemyttene på Stortorvet i Fredrikstad 17. mai. Foto: Andreas Utberg Andersen/Utrykningsnytt / NTB
Politiet kalte inn helikopter for å roe gemyttene på Stortorvet i Fredrikstad 17. mai. Foto: Andreas Utberg Andersen/Utrykningsnytt / NTB

Politiet i en rekke norske byer ber foreldre ta hånd om ungdommene sine etter store ansamlinger med mye fyll og bråk 17. mai.

Hardest har det gått for seg i Fredrikstad, der politiet ble angrepet av ungdommer på Stortorvet. Et stort antall utrykningskjøretøyer og politihelikopter ble kalt til plassen idet det ble kastet steiner og flasker.

– Flere hundre ungdommer er aggressive, skrev Øst politidistrikt på Twitter.

– Det er ikke noen store ansamlinger, men det er altfor mye beruset ungdom. Flere er ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB om situasjonen i Fredrikstad på ettermiddagen 17. mai.

– Vi ber foreldre ta kontakt med ungdommen. Du merker fort om poden er beruset, sa Marstad tidligere på ettermiddagen.

Fulle tenåringer på Jessheim

Ellers i politidistriktet har det vært en rolig 17. mai. Marstad hadde liten tro på at det ville bli mye bråk utover kvelden.

– Jeg tror folk tar til vettet. Det er arbeids- og skoledag i morgen, sier han.

Også på Jessheim var mange unge tenåringer samlet, og mange av dem var så beruset at de ikke klarte å flykte fra lovens lange arm.

– Det er mange mindreårige tenåringer som drikker alkohol og eventuelt inntar andre rusmidler. Da vi ankom, sprang flere fra stedet, men noen var ikke i stand til å løpe vekk. Foreldre: Sjekk status på dine barn, og hent dem om de er beruset, oppfordret Øst politidistrikt i 19-tiden.

Badeplassbråk i Stavanger og Tromsø

Mer enn 400 ungdommer samlet seg på Vaulen badeplass sør for Stavanger sentrum. Politiet meldte om store ordensproblemer blant de unge, som ikke skal ha vært russ.

– Noen av dem er ganske vanskelige å ha med å gjøre, og vi har bedt foreldre ta kontakt med sine ungdommer for å få dem hjem, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i Sørvest politidistrikt.

Roligere gikk det for seg blant de 200–300 ungdommene som samlet seg i Telegrafbukta i Tromsø. Én person skal ha blitt slått ned, men ellers melder operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB at det ikke er noe å si på oppførselen til de unge.

Flere steder i Bergen og Kristiansand er det meldt om unge som slåss.

Tenåringer utenfor Oslo S

Med unntak av 17. mai-toget med koronademonstranter som ble stanset i Karl Johans gate i Oslo, var det heller ikke i Oslo særlig mange hendelser for politiet.

– Været har nok lagt en demper på ansamlinger utendørs. Det har vært veldig rolig, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo-politiet til NTB.

Riktignok meldte Oslo-politiet tidlig på kvelden om stor ansamling av ungdommer ned i tolvårsalderen utenfor Oslo S. Ungdommene var i gjenger på opptil 20 personer.

– Smittevern blir ikke overholdt. Foresatte anmodes om å kontakte sine ungdommer og få dem hjem, lyder også Oslo-politiets oppfordring på Twitter.

Natt til 17. var det samlet en del russ i parker i Oslo. Iversen ser ikke bort fra at det kan skje også natt til 18., men understreker at været ikke innbyr til aktivitet.

Russebiler med folk på taket

I Gol ble en fører av en russebil anmeldt for å ha for å ha kjørt med personer på taket, samt mistanke om promillekjøring, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Også i Møre og Romsdal fortalte politiet om flere meldinger i løpet av helgen om russebiler som har hatt folk på taket under kjøring.

– Dette kan medføre beslag av førerkort til fører. Passasjerer skal under fart befinne seg inne i bilen, fastslår politiet.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 3 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte