Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 juni 2021 07:49
– Vi er veldig gode venner, sier Jan Bøhler (t.h.) om forholdet til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (t.v.). Foto: Berit Roald / NTB
– Vi er veldig gode venner, sier Jan Bøhler (t.h.) om forholdet til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (t.v.). Foto: Berit Roald / NTB

Gjengbekjempelse, kamp mot NRK-flytting og politiposter. Tidligere Ap-veteran Jan Bøhler har fått flere av sine hjertesaker inn i Senterpartiets nye politikk.

– Nei, jeg savner ikke Arbeiderpartiet, sier Jan Bøhler til NTB.

Åtte måneder har gått siden den erfarne stortingspolitikeren takket for seg i Arbeiderpartiet og meldte overgang til Senterpartiet.

Nå er Bøhler i strålende humør etter å ha deltatt på sitt første landsmøte i det nye partiet i helgen.

– Jeg har aldri fått så mye gjennomslag som nå, slår han fast.

Gjengbekjempelse

Oslo-politikeren trekker fram flere punkter i det ferske partiprogrammet, som ble vedtatt lørdag, som han selv har tatt initiativ til:

1. Sp vil tilby praktiske jobber for unge som dropper ut av skolen fra dag én

– De må få noe å gjøre, for ellers er det fare for å bli rekruttert til narkotikasalg og andre problemer. Mange havner i rus når de blir gående og henge som unge, sier Bøhler.

2. Sp vil ha lokale lensmannskontorer og lokale politiposter i byene.

3. Sp vil opprette et exit-program som skal hjelpe unge ut av kriminelle gjenger.

– Jeg kjenner en del som har prøvd å komme ut. Det er bare noen få som har greid det. De kan ha gjeld eller sitte på kunnskap som gjør det vanskelig. De som er i miljøet er gjerne redde for at de skal «snitche», altså snakke med politiet, forklarer Bøhler.

4. Sp vil innføre en egen nasjonal gjengenhet i politiet som skal ligge hos Kripos.

NRK-kamp

Men dette er langt ifra alt.

Bøhler har også fått inn punkter i partiprogrammet om nedskalert regjeringskvartal, å redde Ullevål sykehus fra nedleggelse og å få Aker sykehus som lokalsykehus for Groruddalen.

Sp har også lovet å støtte Bøhler i kampen mot at NRK-hovedkvarteret blir flyttet til Ensjø, slik at det i stedet kan plasseres i Groruddalen.

– Det er haugevis med punkter, sier han.

Vedum: – Han har gjort oss bedre

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med bidraget den nye profilen har tatt med til partiet.

– Han har gjort oss bedre på justisfeltet, uten tvil. Også på hele storbypolitikken, at vi kan ta tak i integrering på en enda mer aktiv måte, sier Vedum til NTB.

Og fortsetter:

– Ikke minst er han veldig opptatt av ungdommene og andre som faller utenfor. Jeg mener han har forsterket det sosiale engasjementet vårt, sier Vedum.

Mer interesse

Bøhler mener stemningen i Sp er helt annerledes enn i Ap.

– Det er mye mer oppmerksomhet og interesse for det jeg jobber med. Det er en helt enestående positivitet. Sånne ting som en egen gjengenhet i politiet har jeg jobbet med tidligere, men det er Senterpartiet som støtter det. Jeg har ikke fått det gjennom der jeg var før. Det samme gjelder ordningen med praktiske jobber, sier han.

Stortingsveteranen håper likevel på godt samarbeid med gjengen i Aps stortingsgruppe etter valget. Såfremt målingene slår til, og han kommer inn på Stortinget igjen for sitt nye parti da.

– Jeg tror også Ap er enige i en del av disse sakene. Det er god sjans for å få dem gjennom med en ny regjering. Jeg er veldig optimist, sier han.

Aldri opplevd før

Fredag ble Bøhler invitert til å holde en egen tale til Sp-landsmøtet, hvor han blant annet lanserte sin nye låt «HEIA NORGE!» med en tilhørende musikkvideo.

– Noe lignende har jeg aldri opplevd i Ap. Dette er noe helt annet.

– På hvilken måte?

– Jeg får mye mer støtte, blir satt mer pris på og føler at jeg har veldig hyggelig backing i partiet, ikke minst fra Trygve (Slagsvold Vedum). Vi er veldig gode venner. Så det er gode følelser etter landsmøtet.


(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 30 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 14 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 21 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte