Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
15 juni 2021 13:47
Del på Facebook
Kim Thoresen-Vestre fra SV legger frem forslaget om å kontrollere om store veiprosjekt, som Möreaksen, bryter med fylkestingsvedtak om å väre bärekraftsfylke og miljöfylke nr.1.
Kim Thoresen-Vestre fra SV legger frem forslaget om å kontrollere om store veiprosjekt, som Möreaksen, bryter med fylkestingsvedtak om å väre bärekraftsfylke og miljöfylke nr.1.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samme dag som NTP ble vedtatt  i går, fikk SV og Kim Thoresen-Vestre gjennomslag for et forslag til fylkestinget om å kontrollere om store veiprosjekt, som Møreaksen, bryter med fylkestingsvedtak om å være bærekrafts– og miljøfylke nummer 1. 

Fylkesordfører snakket i sin tale til fylkestinget om at næringslivet ofte har kommet lenger enn det politiske arbeidet, når det gjelder bærekraft.

– Jeg mener NTP som ble vedtatt i dag, er et eksempel på at man politisk henger etter. Vi vedtar at det skal kuttes i utslipp og prioriterer bærekraftsmålene, men når enkeltsaker kommer opp henger gammalt rusk igjen og man evner ikke tenke klart, sier Kim Thoresen-Vestre, SV.

– Med dagens vedtak i fylkestinget legges det opp til at dette nå blir kontrollert. Det er særdeles gledelig for SV. Ingen partier turte å være enstemmig uenig i forslaget fra SV, men enkeltpersoner slik som Torgeir Dahl og Per Vidar Kjölmoen stemte imot, legger Thoresen-Vestre til.

Forslaget som ble vedtatt

Fylkestinget ber om at kontrollutvalet i kontrollprosjekt av «berekraftsmål - klima og miljø», kontrollerer om store vegprosjekt, som til dømes Møreaksen, er i samsvar med den vedtekne målsetjinga om å vere miljøfylke nummer ein (jfr: fylkesplan; langsiktig utviklingsmål nr. 2)

Forslaget ble vedtatt med 29 mot 18 stemmer.

De som stemte imot

Representanter fra partiene Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte imot.

  • Høyre: Falk Daniel Øveraas, Torgeir Dahl, Anne Sølvi Vatne, Monica Molvær, Anders Riise og Bente Bruun stemte i mot. Kun Torbjørn Kristoffersen Sagen stemte for.
  • Arbeiderpartiet: Jack Narve Sæther, Per Vidar Kjølmoen, Erik Kursetgjerde, Lilly Gunn Nyhem, Line Hatmosø Hoem og Mellvin Steinsvoll stemte i mot. Tove Lise Torve, Jakob Vorren og Siv Katrin Ulla stemte for.
  • Senterpartiet: Kristin Marie Sørheim, Jan Ove Tryggestad, Geir Inge Lien, Per Ivar Lid, Tove Henøen og Marit Nerås Krogsæther stemte i mot. Ingunn Golmen, Bernt Venås og Henrik Stensønes stemte for. 
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse