Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juni 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Eugene Hoshiko AP/NTB
Foto: Eugene Hoshiko AP/NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 29. juni.

Minst tre sjøhus totalskadd i brann på Kvitsøy i Rogaland

Minst tre sjøhus og naust brant ned på Kvitsøy i Rogaland natt til tirsdag, men ingen skal være savnet eller kommet til skade i brannen.

Meldingen om brannen kom inn til nødetatene klokken 2.35. Brannvesenet fra fastlandet var på plass rundt klokken 3.30 og startet slokkearbeidet fra brannbåten. Da var allerede det lokale brannvesenet i gang med slokking og varsling. Like før klokken 5 opplyser politiet at brannen har avtatt kraftig. Flere båter gikk også tapt i brannen.

193 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 193 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 19 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo har 23 personer fått påvist koronasmitte det siste døgnet, det er 28 færre enn sist mandag.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 181 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå også på 181. Mandag var 25 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er to færre enn fredag.

Vaksineforsker: – Altfor mange tar Janssen-vaksinen

Over 1.600 nordmenn har fått Janssens koronavaksine, ifølge Folkehelseinstituttets vaksinasjonsregister. Rundt 700 doser er satt i Norge.

– Det er altfor mange. Jeg har ingen tro på at så mange har grunner som rettferdiggjør den risikoen de nå tar, sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland til Aftenposten.

Grødeland satt i det regjeringsoppnevnte utvalget som vurderte Janssen- og AstraZeneca-vaksinene og har advart mot frivillig bruk av vaksinen.

Brasils president anmeldt i mulig korrupsjonsskandale

Tre senatorer i Brasil har anmeldt president Jair Bolsonaro til høyesterett for embetsmisbruk da han ikke tok et varsel om mulig korrupsjon videre.

Det var i forbindelse med innkjøp av Covaxin-vaksinen det ble slått alarm da det kom en regning fra et ukjent stråselskap for vaksinedoser som ikke var levert eller godkjent.

Lederen for legemiddelimport i helsedepartementet vitnet forrige uke om at han ble utsatt for press om å godta betalingen, og at han varslet presidenten om mulig korrupsjon, uten at noe ble gjort.

Mexico avkriminaliserer marihuana

Høyesterett i Mexico har vedtatt at marihuana skal avkriminaliseres, og at det skal åpnes for at folk kan dyrke planter til eget bruk.

Høyesterett tok avgjørelsen ettersom et lovforslag om avkriminalisering ikke ble vedtatt innen fristen retten hadde satt 30. april.

USA vil ha møte om Tigray i sikkerhetsrådet

USA, Irland og Storbritannia ba i natt om et møte i FNs sikkerhetsråd, der også Norge sitter, om situasjonen i Tigray i Etiopia.

Det skjer etter at etiopiske myndigheter varslet at det innføres en våpenhvile med umiddelbar virkning. Det brøt ut borgerkrig i regionen i november, og begge parter er blitt beskyldt for krigsforbrytelser, noe de selv avviser.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse