Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juni 2021 09:32
Del på Facebook
Antallet dollarmillionærer i Norge økte i 2020 med 2,5 prosent sammenlignet med året før. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Antallet dollarmillionærer i Norge økte i 2020 med 2,5 prosent sammenlignet med året før. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for koronapandemien og økonomisk usikkerhet for mange bransjer, økte antallet dollarmillionærer i Norge i 2020 med 2,5 prosent.

Også på verdensbasis økte antallet dollarmillionærer, viser rapporten World Wealth Report 2021 fra konsulentselskapet Capgemini.

Ved utgangen av 2020 hadde Norge 186.200 dollarmillionærer og ligger på 21. plass globalt i antall dollarmillionærer på verdensbasis. Til sammenligning hadde Sverige 153.000 dollarmillionærer i fjor.

For å bli dollarmillionær må du ha mer en én million amerikanske dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Én million dollar svarer til nesten 8,5 millioner kroner.

Også økning globalt

Konsulentselskapet Capgemini gir årlig ut sin Word Wealth Report, som viser utviklingen i antallet dollarmillionærer i verden i tillegg til den generelle utviklingen for dollarmillionærer og ultraformuende i verden.

I pandemiåret 2020 gikk antallet dollarmillionærer på verdensbasis opp med 6 prosent.

Men mange land har hatt en lavere vekst i antallet dollarmillionærer enn Norge: I Frankrike var veksten på 1,7 prosent, i Russland 1,2 prosent og i Storbritannia var det 3,3 prosent færre dollarmillionærer i 2020 enn i 2019.

De rike ble rikere

Globalt økte formuene til dollarmillionærene med 7,6 prosent, og til sammen har de nå en formue på nesten 80.000 milliarder dollar.

Blant de aller rikeste, de såkalte ultraformuende som har mer enn 30 millioner dollar i formue, økte formuene deres gjennomsnittlig med over 9 prosent.

Rapporten viser også at mange av de formuende i 2020 valgte å investere mer i teknologiske tjenester – 72 prosent av dollarmillionærene på verdensbasis hadde investert i kryptovaluta i fjor. Og 74 prosent av dem hadde investert i digitale objekter, som apper eller nettverksdomener.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrEr sjikane normal respons fra Naturvernforbundet? Hva med å gjøre et forsøk på å besvare spørsmålet?
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøEg registrerer at du har kasta kortet i vidare kunnskapsbasert diskurs.
Terje Sundsbø 10 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrDu har uoppfordret spredt din kunnskap fra siste tildelingsbrev om strekningen Vik-Molde. Hvorfor vil du ikke dele samme kunnskap om strekningen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøKvart år i desember blir det utferdiga tildelingsbrev for påfølgande år, så også no. Brevet gjeld for budsjettåret 2025 og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrEr det tildelingsbrevet fra 2022 som hindrer SVV å forberede Vik-Molde? Det har jo vært gjort forberedelser helt fram til ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDu får google så finn du tildelingsbrevet for 2022Vedtaket frå Regjeringa er inntil 50% av garantiansvaret på nye riksvegprosjekt.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse