Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
30 juni 2021 11:55
Del på Facebook
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker Clean Hydrogen har blitt enig med CapeOmega om å utforske muligheten for et forretningssamarbeid innen ren hydrogen og ammoniakk på Aukra, skriver Aker Clean Hydrogen i en pressemelding.

Fokuset for samarbeidet er å spesifikt utvikle Aukra Hydrogen Hub til et stort produksjonsanlegg for ren hydrogen.

– Det rene hydrogenet som produseres på Aukra kan brukes til å avkarbonisere lokale industrielle prosesser og gi utslippsfritt drivstoff til sjø- og veitransport, samt å bli eksportert til europeiske hydrogenforbrukere, skriver selskapet.

Felles mål

Samarbeidet har som mål å samle CapeOmegas kunnskap om logistikk- og infrastruktur med Aker Clean Hydrogens evner som utvikler og fremtidig operatør av kostnadseffektive hydrogenanlegg.

Selskapene deler også en ambisjon om å utvikle ny, forbedret og mer kostnadseffektiv teknologi for ren hydrogenproduksjon og CO2-fangst sammen med selskapet Aker Carbon Capture.

– Med deres kompetanse og evner innen energiinfrastruktur generelt, og overføring av gasser til europeiske markeder samt ambisjoner om utslippsreduksjon, ser vi fram til å utforske ytterligere muligheter med CapeOmega, sier Knut Nyborg, administrerende direktør i Aker Clean Hydrogen.

Avtale

Tidligere i år inngikk Aker Clean Hydrogen og Aukra kommune en samarbeidsavtale som ga Aker Clean Hydrogen enerett til å utforske og utvikle et prosjekt for produksjon av hydrogen, ammoniakk og relaterte produkter på Aukra.

– Aker Clean Hydrogen har en sterk posisjon i det voksende norske markedet for industrielt hydrogen og ammoniakk, og har en unik posisjon med samarbeidsavtalen inngått med Aukra kommune. Vi er glade for å begynne å utforske mulighetene for Aukra Hydrogen Hub sammen, sier CapeOmega-sjef Gisle Eriksen.

Med naturgass fra det lokale gassbehandlingsanlegget vil det planlagte produksjonsanlegget dele naturgass i hydrogen og CO2, hvor sistnevnte vil bli lagret permanent.

Prosjektet vil også utforske muligheter for å produsere grønn hydrogen ved å bruke potensiell økt tilgang til fornybar kraft i området.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøEg viser til vedtak i Fylkestinget og Aukra kommune om bygging av fylkesvegsamand som skal vere sjølfinansierande utan økonomisk bidrag ...
@Geir Ole SætremyrMener du det er rimelig at folket på Nordøyene betaler en bompengeandel på 12%, mens folket på Gossen skal betale ...
@Terje SundsbøDå må du komme med ei truverdig utrekning som torpederer mi gjennomsnittsbetraktning.Til orientering var eg til stades på kommunedelsutvalet for ...
@Geir Ole SætremyrVi har for lengst oppfattet at du tror bompengesatsen på Kjerringsundet blir 250 kr. pr. passering. Dette er langt over ...
@Terje SundsbøEg er den første til å beklage at eg ikkje kjenner strukturen på finansiering av Nordøyvegen, korkje korleis fergeavløysing for ...
@Geir Ole SætremyrNordøyvegen er et fergeavløsningsprosjekt. Den fergetrafikken som er avløst er så vidt jeg vet mindre enn den trafikken som i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse