Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
30 juni 2021 11:55
Del på Facebook
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker Clean Hydrogen har blitt enig med CapeOmega om å utforske muligheten for et forretningssamarbeid innen ren hydrogen og ammoniakk på Aukra, skriver Aker Clean Hydrogen i en pressemelding.

Fokuset for samarbeidet er å spesifikt utvikle Aukra Hydrogen Hub til et stort produksjonsanlegg for ren hydrogen.

– Det rene hydrogenet som produseres på Aukra kan brukes til å avkarbonisere lokale industrielle prosesser og gi utslippsfritt drivstoff til sjø- og veitransport, samt å bli eksportert til europeiske hydrogenforbrukere, skriver selskapet.

Felles mål

Samarbeidet har som mål å samle CapeOmegas kunnskap om logistikk- og infrastruktur med Aker Clean Hydrogens evner som utvikler og fremtidig operatør av kostnadseffektive hydrogenanlegg.

Selskapene deler også en ambisjon om å utvikle ny, forbedret og mer kostnadseffektiv teknologi for ren hydrogenproduksjon og CO2-fangst sammen med selskapet Aker Carbon Capture.

– Med deres kompetanse og evner innen energiinfrastruktur generelt, og overføring av gasser til europeiske markeder samt ambisjoner om utslippsreduksjon, ser vi fram til å utforske ytterligere muligheter med CapeOmega, sier Knut Nyborg, administrerende direktør i Aker Clean Hydrogen.

Avtale

Tidligere i år inngikk Aker Clean Hydrogen og Aukra kommune en samarbeidsavtale som ga Aker Clean Hydrogen enerett til å utforske og utvikle et prosjekt for produksjon av hydrogen, ammoniakk og relaterte produkter på Aukra.

– Aker Clean Hydrogen har en sterk posisjon i det voksende norske markedet for industrielt hydrogen og ammoniakk, og har en unik posisjon med samarbeidsavtalen inngått med Aukra kommune. Vi er glade for å begynne å utforske mulighetene for Aukra Hydrogen Hub sammen, sier CapeOmega-sjef Gisle Eriksen.

Med naturgass fra det lokale gassbehandlingsanlegget vil det planlagte produksjonsanlegget dele naturgass i hydrogen og CO2, hvor sistnevnte vil bli lagret permanent.

Prosjektet vil også utforske muligheter for å produsere grønn hydrogen ved å bruke potensiell økt tilgang til fornybar kraft i området.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 53 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse