Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
30 juni 2021 11:55
Del på Facebook
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Ormen Lange-feltet på Aukra. Foto: Shell
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker Clean Hydrogen har blitt enig med CapeOmega om å utforske muligheten for et forretningssamarbeid innen ren hydrogen og ammoniakk på Aukra, skriver Aker Clean Hydrogen i en pressemelding.

Fokuset for samarbeidet er å spesifikt utvikle Aukra Hydrogen Hub til et stort produksjonsanlegg for ren hydrogen.

– Det rene hydrogenet som produseres på Aukra kan brukes til å avkarbonisere lokale industrielle prosesser og gi utslippsfritt drivstoff til sjø- og veitransport, samt å bli eksportert til europeiske hydrogenforbrukere, skriver selskapet.

Felles mål

Samarbeidet har som mål å samle CapeOmegas kunnskap om logistikk- og infrastruktur med Aker Clean Hydrogens evner som utvikler og fremtidig operatør av kostnadseffektive hydrogenanlegg.

Selskapene deler også en ambisjon om å utvikle ny, forbedret og mer kostnadseffektiv teknologi for ren hydrogenproduksjon og CO2-fangst sammen med selskapet Aker Carbon Capture.

– Med deres kompetanse og evner innen energiinfrastruktur generelt, og overføring av gasser til europeiske markeder samt ambisjoner om utslippsreduksjon, ser vi fram til å utforske ytterligere muligheter med CapeOmega, sier Knut Nyborg, administrerende direktør i Aker Clean Hydrogen.

Avtale

Tidligere i år inngikk Aker Clean Hydrogen og Aukra kommune en samarbeidsavtale som ga Aker Clean Hydrogen enerett til å utforske og utvikle et prosjekt for produksjon av hydrogen, ammoniakk og relaterte produkter på Aukra.

– Aker Clean Hydrogen har en sterk posisjon i det voksende norske markedet for industrielt hydrogen og ammoniakk, og har en unik posisjon med samarbeidsavtalen inngått med Aukra kommune. Vi er glade for å begynne å utforske mulighetene for Aukra Hydrogen Hub sammen, sier CapeOmega-sjef Gisle Eriksen.

Med naturgass fra det lokale gassbehandlingsanlegget vil det planlagte produksjonsanlegget dele naturgass i hydrogen og CO2, hvor sistnevnte vil bli lagret permanent.

Prosjektet vil også utforske muligheter for å produsere grønn hydrogen ved å bruke potensiell økt tilgang til fornybar kraft i området.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse