Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juni 2021 14:20
Del på Facebook
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg starter torsdag sommerens valgkampinnspurt med turné på solfylte Sørlandet. Foto: Hanna Johre / NTB
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg starter torsdag sommerens valgkampinnspurt med turné på solfylte Sørlandet. Foto: Hanna Johre / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ruller statsminister Erna Solberg (H) for alvor i gang sommerens valgkamp. På den første turen setter hun kurs mot Øst- og Sørlandet.

Med buss og båt skal Solberg og hennes følge blant annet besøke Hønefoss og Larvik, samt sørlandsperlene Tvedestrand, Grimstad, Kristiansand og Arendal.

Her skal statsministeren gjøre sitt for å overbevise velgerne om å gi de borgerlige en tredje periode med regjeringsmakt, kanskje i håp om at blå himmel og bølgeskvulp skal gi ekstra drahjelp.

Olje- og energiminister og Høyre-nestleder Tina Bru skal være med på deler av turen.

Bedriftsbesøk og friluftsliv

Solberg ankommer Agder fredag, der blant annet et besøk i Dyreparken i Kristiansand og seiltur på Grashavet med Kaptein Sabeltanns Sorte Dame står på programmet.

Solberg skal også besøke bedrifter, møte ungdommer med ulike utfordringer, samt foreta den offisielle åpningen av en ny kyststi i Grimstad.

Også i Tvedestrand står friluftslivet i fokus. Der skal statsministeren blant annet åpne DNTs nye kystledhytte Gjestehuset.

Markant nedgang

Ifølge Yr blir været upåklagelig på Sørlandet til helgen. Men Solberg kjemper i motvind i Norges mest solfylte landsdel.

Nasjonalt har oppslutningen til Høyre falt til 21,6 prosent, 3,5 prosentpoeng lavere enn ved siste stortingsvalg. På Sørlandet er nedgangen enda mer markant, ifølge de siste lokale meningsmålingene.

I tidligere Aust-Agder får Høyre for eksempel bare drøyt 20 prosents oppslutning i den siste lokale målingen – mot 25,6 prosent i valget i 2017, viser tall fra Poll of polls.

I Vest-Agder sier 22,8 prosent at de vil gi sin stemme til Høyre. Det er ned 4,3 prosentpoeng fra 2017.

I Telemark utgjør Høyre-velgerne bare 17 prosent på siste måling, en nedgang på rundt 3 prosentpoeng.

Da er tidligere Buskerud mer oppløftende, sett med Solbergs øyne. Trass i en liten nedgang fra 2017 vil fortsatt hver fjerde velger i det gamle fylket, 25,1 prosent, gi sin stemme til Høyre, ifølge en måling fra midten av juni.

Topp motivert

De rødgrønne har i lengre tid hatt et voksende flertall på målingene, men Solberg har ingen planer om å kaste inn håndkleet før valget avgjøres 13. september.

Tvert imot er motivasjonen på topp, selv etter 32 år i rikspolitikken, sier Solberg til NTB.

– Det er alltid gøy med nye utfordringer. Noen av de store utfordringene jeg alltid har vært opptatt av, er jo de utfordringene vi ser nå: Det å sørge for at Norge blir mer konkurransedyktig. Det å sørge for at Norge skaper flere arbeidsplasser. Det er behov hele tiden.

– Hvordan ser du på muligheten for en tilværelse som opposisjonspolitiker på Stortinget?

– Det går helt fint! Jeg trives på Stortinget. Men jeg vil helst fortsette der det er mest makt, der man har mest innflytelse på utviklingen, sier statsministeren.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse