Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juni 2021 14:20
Del på Facebook
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg starter torsdag sommerens valgkampinnspurt med turné på solfylte Sørlandet. Foto: Hanna Johre / NTB
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg starter torsdag sommerens valgkampinnspurt med turné på solfylte Sørlandet. Foto: Hanna Johre / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ruller statsminister Erna Solberg (H) for alvor i gang sommerens valgkamp. På den første turen setter hun kurs mot Øst- og Sørlandet.

Med buss og båt skal Solberg og hennes følge blant annet besøke Hønefoss og Larvik, samt sørlandsperlene Tvedestrand, Grimstad, Kristiansand og Arendal.

Her skal statsministeren gjøre sitt for å overbevise velgerne om å gi de borgerlige en tredje periode med regjeringsmakt, kanskje i håp om at blå himmel og bølgeskvulp skal gi ekstra drahjelp.

Olje- og energiminister og Høyre-nestleder Tina Bru skal være med på deler av turen.

Bedriftsbesøk og friluftsliv

Solberg ankommer Agder fredag, der blant annet et besøk i Dyreparken i Kristiansand og seiltur på Grashavet med Kaptein Sabeltanns Sorte Dame står på programmet.

Solberg skal også besøke bedrifter, møte ungdommer med ulike utfordringer, samt foreta den offisielle åpningen av en ny kyststi i Grimstad.

Også i Tvedestrand står friluftslivet i fokus. Der skal statsministeren blant annet åpne DNTs nye kystledhytte Gjestehuset.

Markant nedgang

Ifølge Yr blir været upåklagelig på Sørlandet til helgen. Men Solberg kjemper i motvind i Norges mest solfylte landsdel.

Nasjonalt har oppslutningen til Høyre falt til 21,6 prosent, 3,5 prosentpoeng lavere enn ved siste stortingsvalg. På Sørlandet er nedgangen enda mer markant, ifølge de siste lokale meningsmålingene.

I tidligere Aust-Agder får Høyre for eksempel bare drøyt 20 prosents oppslutning i den siste lokale målingen – mot 25,6 prosent i valget i 2017, viser tall fra Poll of polls.

I Vest-Agder sier 22,8 prosent at de vil gi sin stemme til Høyre. Det er ned 4,3 prosentpoeng fra 2017.

I Telemark utgjør Høyre-velgerne bare 17 prosent på siste måling, en nedgang på rundt 3 prosentpoeng.

Da er tidligere Buskerud mer oppløftende, sett med Solbergs øyne. Trass i en liten nedgang fra 2017 vil fortsatt hver fjerde velger i det gamle fylket, 25,1 prosent, gi sin stemme til Høyre, ifølge en måling fra midten av juni.

Topp motivert

De rødgrønne har i lengre tid hatt et voksende flertall på målingene, men Solberg har ingen planer om å kaste inn håndkleet før valget avgjøres 13. september.

Tvert imot er motivasjonen på topp, selv etter 32 år i rikspolitikken, sier Solberg til NTB.

– Det er alltid gøy med nye utfordringer. Noen av de store utfordringene jeg alltid har vært opptatt av, er jo de utfordringene vi ser nå: Det å sørge for at Norge blir mer konkurransedyktig. Det å sørge for at Norge skaper flere arbeidsplasser. Det er behov hele tiden.

– Hvordan ser du på muligheten for en tilværelse som opposisjonspolitiker på Stortinget?

– Det går helt fint! Jeg trives på Stortinget. Men jeg vil helst fortsette der det er mest makt, der man har mest innflytelse på utviklingen, sier statsministeren.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse