Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 juli 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 31. juli.

344 nye koronasmittede registrert siste døgn – 54 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 344 koronasmittede personer i Norge. Det er 116 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 54 nye koronasmittede. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antallet nye smittede på et døgn denne uken.

Til sammen er 800 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. I juli er det meldt om to døde, de siste dødsfallene ble registrert henholdsvis 3. og 30. juli.

6 av 10 uvaksinerte i Oslo er født i utlandet

63 prosent av disse uvaksinerte er født i utlandet, altså nesten to av tre. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet som Aftenposten har fått innsyn i og analysert. Denne gruppen utgjør 34 prosent av befolkningen i Oslo.

Hele Oslos voksne befolkning har nå fått tilbud om vaksine, men fortsatt er over 90.000 voksne Oslo-borgere uvaksinert, ifølge kommunens tall.

Koronasmitten har økt med 50 prosent i Florida

Antall smittetilfeller i Florida har økt med 50 prosent denne uken, og en femdel av alle nye smittetilfeller i USA kommer nå fra delstaten, opplyser delstatens helsemyndigheter.

Florida har opplevd seks uker med smitteøkning. Den siste uken ble det registrert mer enn 110.000 tilfeller, opp fra 73.000 forrige uke. Samtidig øker antall sykehusinnleggelser.

Utleiere blør penger for feilparkerte elsykler

Henslengte elsparkesykler har kostet utleierne 3,7 millioner kroner i bøter. Nå har bransjen klaget på én av fem inntauinger i Oslo.

I alt har 2.310 feilparkerte elsparkesykler endt opp på Bymiljøetatens inntauingstomt på Ulven siden 19. april. Utleieaktørene må betale 1.590 kroner per elsparkesykkel som blir tauet inn, melder Avisa Oslo.

Biden varsler flere sanksjoner mot Cuba

USAs president Joe Biden sier det kan bli innført flere økonomiske sanksjoner mot Cuba dersom den kommuniststyrte øya ikke innfører omfattende reformer.

– Det blir flere dersom det ikke skjer en drastisk endring på Cuba, noe jeg ikke forventer skjer, sa Biden etter et møte i Det hvite hus med cubansk-amerikanske ledere.

Nigerias løpestjerne avla positiv dopingprøve

Blessing Okagbare er fjernet fra startlistene til OL-semifinale på 100 meter. 32-åringen vant fredag lett sitt forsøksheat på 100 meter, hadde den niende beste tiden i kvalifiseringen, men blir ikke å se i semifinalen lørdag.

Nigerianeren har avgitt en prøve som viser spor av veksthormon. Okagbare ble testet 19. juli, og prøven ble analysert elleve dager senere. Bruken av veksthormonet er ikke i tråd med antidopingreglene.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse