Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 august 2021 22:56
Del på Facebook
Politiet anbefaler at reisende har nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da blir trafikkavvikling i grensekontrollen bedre, og ventetiden blir kortere. Foto: Torstein Bøe / NTB
Politiet anbefaler at reisende har nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da blir trafikkavvikling i grensekontrollen bedre, og ventetiden blir kortere. Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir flere endringer når regjeringens oppdaterte smittekart for Europa trer i kraft natt til mandag. Politiet melder at flere misforstår reisereglene.

Fredag 30. juli oppdaterte regjeringen sin vurdering av hvilke land som får karantenekrav for uvaksinerte på reisefot. Italia og Island er to av landene som blir oransje natt til mandag 2. august.

Det betyr at reisende fra disse landene blant annet må ha attest på negativ koronatest før innreise, teste seg på grensen ved ankomst, og de må i innreisekarantene.

Stengte grenseoverganger

Regjeringen har også opplyst at flere land blir grønne fra mandag av. Det betyr at innreiserestriksjonene og karantenekrav fjernes for blant annet Bulgaria, Kroatia, Polen, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Det gjøres også endringer i Sverige fra 2. august: Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje og får dermed karantenekrav. Samtidig blir Norrbotten og Värmland grønne.

Flere misforsto i helgen innreisereglene, skriver Østlendingen søndag ettermiddag. Selv om Värmland nå blir grønt, betyr ikke det at alle grenseoverganger er åpne, og at man kan reise som man selv ønsker.

– Vi har fått flere telefoner fra personer som er ved en stengt grenseovergang. Da blir de henvist videre til en av overgangene som er åpne, sier han.

Tidlig og sent

Politiet i Innlandet anbefaler også at reisende benytter grensepasseringene på andre tidspunkter enn mellom klokken 13 og 19. De understreker også at det ikke er tillatt å benytte seg av andre grenseoverganger enn de som er åpne.

– Ha nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da får vi en bedre trafikkavvikling i grensekontrollen, og ventetiden blir kortere, sier politistasjonssjef Gjermund Thoresen i Kongsvinger.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 15 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse