fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 august 2021 22:56
Politiet anbefaler at reisende har nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da blir trafikkavvikling i grensekontrollen bedre, og ventetiden blir kortere. Foto: Torstein Bøe / NTB
Politiet anbefaler at reisende har nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da blir trafikkavvikling i grensekontrollen bedre, og ventetiden blir kortere. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det blir flere endringer når regjeringens oppdaterte smittekart for Europa trer i kraft natt til mandag. Politiet melder at flere misforstår reisereglene.

Fredag 30. juli oppdaterte regjeringen sin vurdering av hvilke land som får karantenekrav for uvaksinerte på reisefot. Italia og Island er to av landene som blir oransje natt til mandag 2. august.

Det betyr at reisende fra disse landene blant annet må ha attest på negativ koronatest før innreise, teste seg på grensen ved ankomst, og de må i innreisekarantene.

Stengte grenseoverganger

Regjeringen har også opplyst at flere land blir grønne fra mandag av. Det betyr at innreiserestriksjonene og karantenekrav fjernes for blant annet Bulgaria, Kroatia, Polen, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Det gjøres også endringer i Sverige fra 2. august: Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje og får dermed karantenekrav. Samtidig blir Norrbotten og Värmland grønne.

Flere misforsto i helgen innreisereglene, skriver Østlendingen søndag ettermiddag. Selv om Värmland nå blir grønt, betyr ikke det at alle grenseoverganger er åpne, og at man kan reise som man selv ønsker.

– Vi har fått flere telefoner fra personer som er ved en stengt grenseovergang. Da blir de henvist videre til en av overgangene som er åpne, sier han.

Tidlig og sent

Politiet i Innlandet anbefaler også at reisende benytter grensepasseringene på andre tidspunkter enn mellom klokken 13 og 19. De understreker også at det ikke er tillatt å benytte seg av andre grenseoverganger enn de som er åpne.

– Ha nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da får vi en bedre trafikkavvikling i grensekontrollen, og ventetiden blir kortere, sier politistasjonssjef Gjermund Thoresen i Kongsvinger.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Vidar Hölm 2 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte