Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 26. august

1.294 nye koronasmittede registrert siste døgn – ny rekord i Norge

Det siste døgnet er det registrert 1.294 koronasmittede i Norge. Det er 682 flere enn samme dag i forrige uke og ny rekord på ett døgn her i landet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 820 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 540.

I Oslo ble det registrert 388 nye smittede det siste døgnet. Det er 248 flere enn samme dag forrige uke og 75 flere enn tirsdag.

En av tre Oslo-folk sier de vil stemme Rødt, SV eller MDG

Rødt, SV og MDG får til sammen støtte fra 34,2 prosent av velgerne i Oslo i en meningsmåling i Klassekampen og Nettavisen.

SV oppnår 13,7 prosent, Rødt får 9,8 og MDG 10,7 prosent i Klassekampens og Nettavisens stortingsmåling for Oslo. De tre partiene øker med til sammen 5,6 prosentpoeng fra tilsvarende Oslo-måling i juni.

Samtidig går Ap tilbake 5 prosentpoeng til 20,1 prosent.

Over halvparten av befolkningen er fullvaksinert

Over halvparten, 51,8 prosent av befolkningen, er nå fullvaksinert. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet torsdag morgen.

Til nå har 70,9 prosent, til sammen 3.823.288 personer, fått første dose av koronavaksinen, og 2.794.801 personer har fått andre dose og er fullvaksinert.

Mann dømt for planer om å bortføre guvernør

En mann som var frustrert over koronarestriksjonene i delstaten Michigan, er dømt til seks års fengsel for å ha planlagt å bortføre guvernør Gretchen Whitmer.

Ty Garbin er den eneste av de seks tiltalte i bortføringssaken som har tilstått. I en tilståelsesavtale har han forklart hvordan de seks trente og bygget en modell av Whitmers feriebolig som de brukte til å øve på et væpnet angrep.

I retten beklaget han overfor Whitmer og hennes familie.

Amerikanere og briter bes holde seg unna flyplassen i Kabul

Britiske og amerikanske myndigheter ber sine borgere om ikke å dra til flyplassen i Kabul. på grunn av risikoen for terrorangrep.

– Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep. Dersom du er i nærheten av flyplassen, trekk deg unna til et trygt sted og vent på råd, heter det i et oppdatert reiseråd fra det britiske utenriksdepartementet.

Japan holder igjen Moderna-doser

Japan lar være å bruke 1,6 millioner doser av Moderna-vaksinen etter meldinger om at flere partier er forurenset, opplyser selskapet som distribuerer vaksinen. Farmasiselskapet Takeda sier det har kommet meldinger fra flere vaksinesentre om fremmedlegemer i uåpnede vaksineglass.

– I samråd med helsedepartementet, har vi besluttet å slutte å gi vaksiner fra de aktuelle partiene, opplyser selskapet. De går ikke nærmere inn på hva slags forurensing som er oppdaget i vaksinene.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse