Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 august 2021 09:42
Slettmeg.no advarer mot en ny svindelmetode på Facebook. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Slettmeg.no advarer mot en ny svindelmetode på Facebook. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Slettmeg.no har de siste dagene fått flere henvendelser fra personer som har blitt lurt av svindlere og mistet kontrollen på sin Facebook-konto.

Bare de siste dagene har NorSIS -tjenesten Slettmeg.n o fått opp mot 20 henvendelser. Metoden som brukes, er en ny vri på kontokapring, og NorSIS frykter dette er starten på en ny svindelbølge.

Det starter med at man får en melding fra noen man tror er en venn om å delta i en konkurranse og ender med at man har gitt fra seg kontrollen over sin Facebook-kontoen. Meldingen kommer egentlig fra en noen som har kapret vennen din sin konto.

– Deretter går vedkommende inn på Facebook-siden din og melder at de har glemt sitt passord, og ber om å få et midlertidig tilsendt til din telefon. Koden du skal få på telefonen din, er det midlertidige passordet ditt, sier leder for Slettmeg.no, Hans Marius Tessem.

– Når du sender «vennen din» denne koden, gir du dem ditt midlertidige passord til Facebook, ikke en kode for å delta i et spill. Svindleren kan da logge seg inn og ta kontroll over din Facebook-konto, sier Tessem.

Han presiserer at du kun kan motta en midlertidig passordkode på telefonen dersom totrinnspålogging ikke er skrudd på. Svindlerne er ofte raskt ute med å skru på totrinnspålogging på kontoen de har kapret, noe som gjør prosessen med å ta tilbake kontrollen over kontoen din langt mer krevende.

Hensikten med å ta over noens konto er som regel å utnytte den til å bedrive andre former for kriminalitet, for eksempel svindel eller spredning av ondsinnet programvare.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 15 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 14 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 20 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte