Annonse
Annonse
Tor Garshol, leder Aure Høyre
Artikkel
29 august 2021 21:56
Del på Facebook
Illustrasjonsbilde: Terje Pedersen / NTB
Illustrasjonsbilde: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aure Høyre fikk på fylkesårsmøtet i 2020 støtte for sitt forslag om Tjeldbergodden som krafthub og 420 kV linje fra Snilldal, forslaget som nå er omtalt som alternativ 6 i Statnetts utredningsarbeid. Aures ordfører, Hanne Berit Brekken, forsto raskt viktigheten av dette og skal ha honnør for sitt arbeid for å sikre kraftforsyning til regionen.

Hun har lagt ned mye arbeid i saken og fått med seg ordførerne i regionen, også Kristiansund, i en felles uttalelse til Statnett.

Kristiansund som er Nordmøres regionsenter synes imidlertid også i denne saken å stå igjen på perrongen å vente på at toget med statlige arbeidsplasser, operahus og Campus skal komme og berge byen, i stedet for å være pådriver i den viktigste saken for regionen. Noe som vil være avgjørende for utviklingen av regionen de neste 50-60 år. Utbyggingen av nettet blir trolig avgjort i høst. Saken må derfor følges tett opp før den blir avgjort, det er erfaringsvis for sent å stå misfornøyd med lua i hånda i etterkant.

Det som imidlertid er enda mer skuffende er at stortingskandidatene til samtlige politiske parti er så uinteressert i tilrettelegging av infrastruktur for fremtidens verdiskapning. Ocean Network har kartlagt behov og potensiale, konklusjonen er helt klar på at vi må ha grunnleggende infrastruktur «el. kraft» på plass for å være med i konkurransen om nye etableringer og videre utvikling av regionen.

annonse

Regionen har ett stort utviklings og vekst potensial i «blå» næringer, som med fremtidens verdiskapning vil være nødvendig for å kunne opprettholde velferdsstaten. Verdiene må skapes før de kan fordeles, det må sås før en kan høste. Vi håper at fokus i resterende del av valgkampen kan dreies fra tapte saker som vi ikke får gjort noe med til hva som kan gjøres for å utvikle regionen.

Vårt spørsmål til samtlige stortingskandidater, spesielt de fra vår region er derfor, hva vil dere gjøre for å sikre tilstrekkelig kraftforsyning til regionen?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte