fbpx
Annonse
Annonse
Tor Garshol, leder Aure Høyre
Artikkel
29 august 2021 21:56
Illustrasjonsbilde: Terje Pedersen / NTB
Illustrasjonsbilde: Terje Pedersen / NTB

Aure Høyre fikk på fylkesårsmøtet i 2020 støtte for sitt forslag om Tjeldbergodden som krafthub og 420 kV linje fra Snilldal, forslaget som nå er omtalt som alternativ 6 i Statnetts utredningsarbeid. Aures ordfører, Hanne Berit Brekken, forsto raskt viktigheten av dette og skal ha honnør for sitt arbeid for å sikre kraftforsyning til regionen.

Hun har lagt ned mye arbeid i saken og fått med seg ordførerne i regionen, også Kristiansund, i en felles uttalelse til Statnett.

Kristiansund som er Nordmøres regionsenter synes imidlertid også i denne saken å stå igjen på perrongen å vente på at toget med statlige arbeidsplasser, operahus og Campus skal komme og berge byen, i stedet for å være pådriver i den viktigste saken for regionen. Noe som vil være avgjørende for utviklingen av regionen de neste 50-60 år. Utbyggingen av nettet blir trolig avgjort i høst. Saken må derfor følges tett opp før den blir avgjort, det er erfaringsvis for sent å stå misfornøyd med lua i hånda i etterkant.

Det som imidlertid er enda mer skuffende er at stortingskandidatene til samtlige politiske parti er så uinteressert i tilrettelegging av infrastruktur for fremtidens verdiskapning. Ocean Network har kartlagt behov og potensiale, konklusjonen er helt klar på at vi må ha grunnleggende infrastruktur «el. kraft» på plass for å være med i konkurransen om nye etableringer og videre utvikling av regionen.

Regionen har ett stort utviklings og vekst potensial i «blå» næringer, som med fremtidens verdiskapning vil være nødvendig for å kunne opprettholde velferdsstaten. Verdiene må skapes før de kan fordeles, det må sås før en kan høste. Vi håper at fokus i resterende del av valgkampen kan dreies fra tapte saker som vi ikke får gjort noe med til hva som kan gjøres for å utvikle regionen.

Vårt spørsmål til samtlige stortingskandidater, spesielt de fra vår region er derfor, hva vil dere gjøre for å sikre tilstrekkelig kraftforsyning til regionen?

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte