Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 september 2021 19:39
Del på Facebook
Cristiano Ronaldo feirer med Bruno Fernandes etter å ha sendt Manchester United i ledelsen mot Newcastle. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Cristiano Ronaldo feirer med Bruno Fernandes etter å ha sendt Manchester United i ledelsen mot Newcastle. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo leverte i første forsøk og scoret to ganger i redebuten for Manchester United lørdag. Det banet vei for 4-1-seier hjemme mot Newcastle.

Portugiseren gjorde først 1-0-scoringen på en returball rett før pause, mens han etter 62 minutter tok United tilbake i ledelsen med et rapt skudd fra 15 meter. Ballen forsvant mellom beina på Newcastle-keeper Freddie Woodman.

Målene var Ronaldos første for Manchester United siden han forlot klubben sommeren 2009. I comebacket tok han seg opp i 86 fulltreffere i Premier League.

Javi Manquillo prøvde å legge en demper på Old Trafford-festen. Ti minutter etter hvilen gjorde han 1-1 med en hard avslutning, men Ronaldo lot ikke gjestene føle på den gode følelsen særlig lenge.

Mot slutten ville også en annen populær portugiser vise seg fram. På et spektakulært langskudd styrte Bruno Fernandes inn 3-1, mens innbytter Jesse Lingard på overtid økte forspranget ytterligere.

Store øyeblikk

Etterpå beskrev Ole Gunnar Solskjær oppladningen til kampen slik:

– Det har vært litt sirkus, halloi og Hollywood. Men jeg er veldig fornøyd med spillerne som gjorde det vi skulle, sa United-manageren til TV 2.

Kristiansunderens menn står med tre seirer og én uavgjort i den nye ligasesongen. Ronaldos tilbakekomst har gitt United-fansen større tro på etterlengtet tittelsuksess.

– Han er en super spiller. Han har opplevd mer eller mindre alt, og han hadde en liten tale til spillerne i går kveld. Også han var selvsagt litt spent og nervøs. At han fikk til dette i dag er veldig bra, men ikke overraskende. Han handler om de store øyeblikkene, sa Solskjær.

annonse

Før pause slet Manchester United med å trenge gjennom et kompakt Newcastle-lag, og i tillegg satt ikke kombinasjonene spesielt godt.

I lange strekk var det noe trått over vertene. Svikt i kommunikasjonen kunne ved to anledninger ha kostet dem dyrt den første halvtimen.

Vakkert

Helt på tampen av omgangen skulle det likevel bli ekstatiske scener. Ronaldo sto på rett plass da Woodman måtte slippe ballen etter en hard avslutning fra Mason Greenwood.

Newcastles utligning kom på en kontring. Allan Saint-Maximin slapp ballen til Manquillo, som fra rundt tolv meter skjøt med kraft. Avslutningen gikk pent i motsatt hjørne.

Noen minutter senere kunne en upresset Luke Shaw ta med seg ballen i angrep. Han spilte perfekt videre til Ronaldo, som innenfor 16-meteren avsluttet resolutt. Woodman rakk ikke å stokke om beina.

Kampens vakreste scoring sto Fernandes for i det 80. minutt. Fra 25 meter dro han til med strak vrist og så ballen fyke opp i krysset. Og to minutter på overtid plasserte Lingard inn 4-1.

Utskjelt eier på tribunen

Ronaldo-comebacket har vært et stort samtaleemne de siste ukene. Det fikk selv United-eier Avram Glazer til å ta turen over fra Florida til Manchester for å være ringside på Old Trafford.

Oppmøtet kom litt over fire måneder etter at mange Manchester United-supportere stormet stadion og protesterte kraftig mot klubbeieren i kjølvannet av det forliste superligaprosjektet.

Neste oppgave for Manchester United er mesterligaåpningen borte mot Young Boys i Sveits tirsdag. Fem dager senere er det ny ligakamp mot West Ham i London.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte