Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2021 08:21
Del på Facebook
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad skal møte pressen i Regjeringskvartalet i Oslo lørdag etter skatteavsløringen.Foto: Ali Zare / NTB
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad skal møte pressen i Regjeringskvartalet i Oslo lørdag etter skatteavsløringen.Foto: Ali Zare / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad møter pressen igjen lørdag etter Aftenposten-avsløringene om at han tok aktive grep for å unngå skatt på statsrådsboligen sin.

Lørdagens pressemøte klokka 14 blir Ropstads andre siden det ble kjent at han har unngått å betale skatt ved å oppgi at han har hatt boutgifter til foreldrenes hus.

Ifølge Aftenposten skulle KrF-lederen dermed ha tilbakebetalt 175.000 kroner i skatt.

Også fredag formiddag holdt Kjell Ingolf Ropstad et pressemøte. Der beklaget han og innrømmet at han hadde gjort feil, og han sa at han ville fortsette som både partileder og statsråd.

Flere lokallagsledere i KrF har siden den gang uttrykt stor skuffelse over lederen sin, og noen har ytret ønske om en ledelsesdebatt. Gruppeleder Erik Næs i Skien KrF har sagt at han ikke lenger har tillit til partilederen, og ifølge avisa Dagen satt Vestland KrF fredag kveld i et hastemøte hvor Ropstad var tema.

Sentrale ledd i partiet orientert

Ropstad har også fått sympati og støtte fra flere, blant annet fylkeslederne i Møre og Romsdal og i Rogaland.

Blant KrFs partiledere og statsråder er det i tillegg til Ropstad selv foreløpig kun partiets andre nestleder, Ingelin Noresjø, som har uttalt seg om Ropstad-saken.

Til Vårt Land fredag sa Noresjø at både hun og sentrale ledd i partiet har vært orientert om at det ville komme nyheter knyttet til Ropstads boligsak.

Solberg kjent med saken gjennom innsynsbegjæring

Statsminister Erna Solberg (H) ble først kjent med saken søndag eller mandag denne uken i forbindelse med at Aftenposten sendte innsynsbegjæringer til Statsministerens kontor (SMK).

Også hun måtte fredag svare på en lang rekke spørsmål fra pressen om saken. På direkte spørsmål om hvorvidt Solberg har tillit til Ropstad som statsråd, svarte hun slik:

– Jeg opplever at han er oppriktig lei seg for det som har skjedd og at det gikk i glemmeboken da han trodde det ikke betød noe. Vi må være forsiktige med slike ting.

I kontakt med Skatteetaten

Avsløringen fredag kom i tillegg til tidligere opplysninger om at Ropstad var folkeregistrert hos foreldrene i Agder, og på den måten fikk gratis pendlerbolig i Oslo.

Ropstad er i kontakt med Skatteetaten for å betale det han skylder. Økokrim meldte fredag at også de er i kontakt med Skatteetaten, som undersøker saken på vanlig måte.

Fredag ettermiddag opplyste Økokrim-sjef Pål Lønseth at dersom etaten finner det aktuelt, vil de ta kontakt med politiet. Dersom de gjør det, vil Økokrim og Oslo politidistrikt gjøre en vurdering av videre behandling.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse