fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 september 2021 12:06
Senterpartiets Kjersti Toppe varsler at organiseringen av helsevesenet blir en viktig sak for partiet i sonderingene med SV og Ap om regjeringssamarbeid på Hurdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Senterpartiets Kjersti Toppe varsler at organiseringen av helsevesenet blir en viktig sak for partiet i sonderingene med SV og Ap om regjeringssamarbeid på Hurdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det er duket for rødgrønn dragkamp om helseforetaksmodellen, varsler Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

Kjersti Toppe, som selv er lege, reagerer sterkt på tallene Klassekampen la fram tirsdag som viste at 198 helsetopper i Norge tjener mer enn helseministeren.

– Dette ville aldri skjedd på denne måten om ikke sykehusene ble styrt etter en foretaksmodell, sier Toppe til Klassekampen onsdag.

Hun varsler at organiseringen av helsevesenet blir en viktig sak for Sp i sonderingene med SV og Ap om regjeringssamarbeid på Hurdal. Toppe understreker at en ny styringsform for sykehusene er det viktigste for partiet. I tillegg vil Sp redusere lønnsutviklingen i staten for øvrig.

Mens Ap slår ring om foretaksmodellen, er Sp og SV imot. Toppe sier foretakene ikke lytter til politiske signaler om at lønnsutviklingen i ledersjiktet må bremses.

– Selv om man kommer med fagre ord og innstramminger, lever dette sitt eget liv. Vi har ikke sett noen endringer, til tross for politiske signaler, sier hun.

Arbeiderpartiet fikk vedtatt helseforetaksmodellen med støtte fra Høyre og Frp i 2001

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 5 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte